Hei!

Olen kokoomuksen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Uudeltamaalta, Espoosta. Koulutukseltani olen lääketieteen tohtori ja sisätautien erikoislääkäri. Perheeseemme kuuluu kolme lasta, joista kaksi on peruskoulussa ja vanhin on nyt armeijassa ja aloittaa syksyllä opiskelun yliopistossa. Lisäksi perheessämme on kaksi pientä terrieriä nimeltään Ines ja Aada.

Toimin tällä kaudella varapuheenjohtajana sosiaali-ja terveysvaliokunnassa.Olen myös sivistysvaliokunnassa. Viime kaudella toimin jäsenenä perustuslakivaliokunnassa sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Lääkärinä olen tehnyt töitä perusterveydenhuollosta aina vaativaan erikoissairaanhoitoon
asti. Tunnen sekä julkisen että yksityisen sektorin haasteet. Työskentelin yli 10 vuotta päivystyksessä. Ennen eduskuntaan nousua johdin Helsingissä Haartmanin ja Malmin päivystyksiä sekä sosiaali- ja kriisipäivystystä. Kyseessä on Suomen suurimmat päivystykset.

Päivystys opetti yhteiskunnastamme paljon; mitkä asiat ajavat perheitä kriiseihin, miten
lapset ja nuoret voivat, miten vanhustenhoito toimii, miten omaiset voivat ja mitä puutteita ympäröivässä palvelujärjestelmässämme on.

Lähdin mukaan politiikkaan, kun perheeni alkoi käyttämään julkisia palveluita säännöllisesti lasten varttuessa. Halusin olla mukana vaikuttamassa palveluiden toimivuuteen sen sijaan, että olisin seurannut sivusta. Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus sekä toisten kunnioittaminen ja välittäminen.

Vapaa-aikani kuluu pääasiassa perheeni kanssa. Ulkoilemme paljon yhdessä, ja harrastan
juoksemista,

Minut tavoittaa:

sähköpostilla:
mia.laiho@eduskunta.fi

Puh.nroni
on 050-4336461(jätä viesti tarvittaessa vastaajaan)