Verkkouutiset: Lääkärikansanedustaja ihmettelee: Miksi rokotetta ei saa yksityiseltä?

16.01.2022

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laihon mielestä julkisen terveydenhuollon henkilöstövajeesta johtuvaa kuormitusta voitaisi osaltaan helpottaa ottamalla rokotuksiin mukaan myös yksityinen terveydenhuolto. Tällä voitaisiin hänen mukaansa osaltaan turvata julkisen terveydenhuollon kantokyky.

Laiho kysyy Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan, miksi koronarokotusta ei voi saada yksityisestä terveydenhuollosta kuten jäykkäkouristus- tai influenssarokotusta.

Kansanedustaja on tehnyt asiasta toimenpidealoitteen hallitukselle, koska katsoo asian vaativan lainsäädännöllisiä toimenpiteitä.

Erityisesti Mia Laiho ihmettelee sitä, että hallitus on suunnittelemassa valmiuslain käyttöönottoa tilanteessa, jossa kaikkia toimia lisäresurssien saamiseksi potilastyöhön ei ole tehty.

– Ottamalla yksityinen terveydenhuolto määrätietoisesti ja vahvasti mukaan koronakriisin hoitoon, edistetään kansalaisten rokotekattavuuden nousua, helpotetaan painetta sairaaloissa ja varmistetaan ihmisten oikeus saada hoitoa myös muissa sairauksissa kuin koronassa, Laiho sanoo.

Yksityisen terveydenhuollon mukaan ottaminen tarkoittaisi valinnanvapauden ja rokotteiden saatavuuden paranemista kansalaisille.

– Koronavirus jää keskuuteemme vielä pitkäksi aikaa eri varianttien muodossa. Tulemme tarvitsemaan rokotuksia ja tehosteannoksia pitkään tulevaisuudessakin. Olisi näppärää, että punkkibussit ja yksityiset lääkäriasemat voisivat tarjota rokotteita ihmisille, kun pistososaamistakin sieltä löytyy, Laiho kertoo.

15.05.2022Taloussanomat: Kokoomusedustajat: Sote-hallinto tuli, mutta ratkaisut hoitoon pääsyn parantamiseksi jäivät tekemättä
29.04.2022Taloussanomat: Kokoomuksen Laiho: YTHS:n jonot saatava kuriin
28.04.2022IS: Kokoomus­edustajat hiostavat hallitusta rammasta muutos­esityksestä: Raja­pykälä annettava viipymättä
28.04.2022MTV: Valmiuslain täydentäminen ei voi odottaa kokonaisuudistusta ? Kokoomus: Esitys on rampa
27.04.2022MTV: Oppositio lyttää valmiuslain uudistuksen täysin vajavaisena ? näin oikeusministeri Henriksson vastaa kritiikkiin MTV Uutisille
27.04.2022Verkkouutiset: Kansanedustaja Mia Laiho pyrkii kokoomuksen varapuheenjohtajaksi
23.04.2022HBL: Oppositionspolitiker om vårdkonflikten: Staten borde vara aktivare för att höja lönerna
17.04.2022Verkkouutiset: Bensakuluja vaaditaan alas ? bioetanolista ratkaisu
12.04.2022Verkkouutiset: Kansanedustaja vaatii tukea kotimaiselle polttoaineelle
07.04.2022HS: Rahaa ei ole, eikä sitä tule ? Valtuuston kokous veti Riikka Purran epätoivoiseksi Länsi-Uudellamaalla

Siirry arkistoon »