Verkkouutiset: Hallituksen rivit aivan sekaisi. Alkaako koulu etänä vai ei?

06.01.2022

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen linja koulujen alun suhteen herättää kysymyksiä.

– Koulut ovat alkamassa jo maanantaina ja hallituksen rivit aivan sekaisin koronan hoidossa, kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho päivittelee Twitterissä.

Hän vastaa Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukalle. Misukka totesi hallituksen viestinnän olevan ”taas yhtä sekoilua”.

Sosiaali- ja terveysministeriö esitti eilen, että koulut siirtyisivät etäopetukseen heti kevätlukukauden alussa. Opetusministeri Li Andersson (vas.) suhtautui kuitenkin esitykseen samaan aikaan penseästi.

– En itse pidä sellaista tilannetta mahdollisena, että aikuiset ja täysikäiset nuoret voisivat mennä päivisin kapakkaan ryypiskelemään, mutta lapset ja nuoret eivät voisi samaan aikaan mennä kouluun opiskelemaan, Andersson perusteli MTV Uutisille.

Ministeri sanoi Ylelle, että esityksestä on keskusteltava hallituksen sisällä ja ministeriöiden kesken. Esityksen sisältöä Andersson ei eilen tiennyt.

Asiasta ei ole vielä tehty päätöstä. Etäkouluun siirtymisestä päättää koronaministerityöryhmä, jota johtaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.). Ylen mukaan ryhmä voi kokoontua nyt perjantaina tai ensi viikon alussa. Koulut alkavat monella paikkakunnalla maanantaina.

OAJ on jo ilmoittanut kannattavansa STM:n esitystä.

– OAJ vaatii, että päätös koko Suomea koskevasta etäopiskeluun siirtymisestä tammikuun ajaksi tehdään mahdollisimman nopeasti, järjestö tiedotti.

17.01.2022US: Tiedot valmiuslaista ihmetyttävät, Tehy-pomo jyrähtää hallitukselle: Luokatonta
16.01.2022Verkkouutiset: Lääkärikansanedustaja ihmettelee: Miksi rokotetta ei saa yksityiseltä?
14.01.2022Verkkouutiset: Kansanedustaja ihmettelee: Ei johtaja voi kieltäytyä johtamasta
11.01.2022Verkkouutiset: Kokoomusedustajat peräävät ratkaisuja karanteeniin
11.01.2022Verkkouutiset: Mia Laiho: Ei voi olla niin, että lakia tulkitaan ei tavoin
10.01.2022YLE: Hoitajien pakkorokotuslakiin jäi porsaanreikä, joka uhkaa vesittää lain: rokottamattomat kelpaavat sittenkin hoitamaan
10.01.2022Mediuutiset: Lääkärikansanedustaja Mia Laiholta kirjallinen kysymys hallitukselle: Yliopistosairaaloiden asemaa ja rahoitusta ei ole huomioitu millään tavalla sote-muutoslainsäädännön yhteydessä
07.01.2022Verkkouutiset: Kansanedustaja ehdottaa maskipakkoa
07.01.2022Verkkouutiset: Mia Laiho: Onko hallitus ajamassa alas yliopistosairaalat?
06.01.2022Verkkouutiset: Hallituksen rivit aivan sekaisi. Alkaako koulu etänä vai ei?

Siirry arkistoon »