Verkkouutiset: Kokoomuksen lääkärikansanedustaja ilmoittautui rokottajaksi

17.12.2021

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho on ilmoittautunut rokottajaksi.

– Ministeri @KristaKiuru innoittamana päätin lähteä estämään hyökyaaltoa etulinjaan. Ilmoittauduin rokottajaksi, Mia Laiho tviittaa.

Omikronmuunnos leviää nyt vauhdilla. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on vaatinut kolmansien koronarokotusten kiirehtimistä ja syyttänyt osin myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) sekä Kansallista rokoteasiantuntijaryhmää KRARia viivyttelystä ja kyvyttömyydestä tehdä asiassa päätöksiä.

Kiurun mukaan rokotteita voisivat antaa muun muassa puolustusvoimat, soteopiskelijat ja lähihoitajat.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek heittää Kiurulle IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta –ohjelmassa vastakysymyksen, mihin meillä on kiire?

– Jos puhutaan vakavaa tautia vastaan ehkäisystä, sinä kohtaan meillä ei ole kovaa kiirettä ja näyttää siltä, että meillä on hyvä suoja, Nohynek arvioi viitaten myös Britanniasta ja Etelä-Afrikasta saatuihin kokemuksiin.

– Jos taas puhutaan siitä, että halutaan kaikki omikron-infektiot estää – totta kai siinä mielessä on kiire. Tiedetään, että kahden rokotteen antama suoja omikron-infektiota vastaan on alentunut. Ei kokonaan, mutta kaksi kolmesta tulee saamaan sen läpäisyinfektion. Jos kaikki nämä läpäisyinfektiot, jotka ovat lieviä tai jopa oireettomia, halutaan estää, niin siitä näkökulmasta tietysti on kiire.

Nohynek pohti, olisiko Suomessa pitänyt toimia Iso-Britannian tavoin ja aloittaa kolmen kuukauden välein tehosterokotteen antaminen kuukausi sitten.

Kansallinen rokoteasiantuntijaryhmä KRAR, jonka jäsen Nohynek myös on, pohtii kysymystä kolmansien rokotusten aikaistamisesta. Nohynekin mukaan olennaista on pohtia hyödyt ja haitat, jos rokotusväliä muutetaan viidestä kuukaudesta alaspäin.

– Hyödyt ovat varmasti ne, että saamme sitä kautta nopeammin suojaa. Mutta jos rokote annetaan lyhyemmällä aikavälillä, silloin suojan kesto voi jäädä paljon lyhkäisemmäksi, Nohynek korosti keskiviikkona Ylen A-studiossa.

ARNO RYDMAN | 17.12.2021 | 10:08- päivitetty 

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomuksen-laakarikansanedustaja-ilmoittautui-rokottajaksi/#2d76c93e

13.10.2022Taloussanomat: Kokoomusedustajat: Terveydenhuollon laajentaminen laittomasti maassa oleville on turvallisuusriski
10.10.2022Styrelsen för Västra Nylands välfärdsområde enig om att man inte får spara på Raseborgs och Lojo sjukhus
04.06.2022Iisalmen Sanomat: Yliopisto-sairaaloiden alasajo on estettävä
15.05.2022Taloussanomat: Kokoomusedustajat: Sote-hallinto tuli, mutta ratkaisut hoitoon pääsyn parantamiseksi jäivät tekemättä
29.04.2022Taloussanomat: Kokoomuksen Laiho: YTHS:n jonot saatava kuriin
28.04.2022IS: Kokoomus­edustajat hiostavat hallitusta rammasta muutos­esityksestä: Raja­pykälä annettava viipymättä
28.04.2022MTV: Valmiuslain täydentäminen ei voi odottaa kokonaisuudistusta ? Kokoomus: Esitys on rampa
27.04.2022MTV: Oppositio lyttää valmiuslain uudistuksen täysin vajavaisena ? näin oikeusministeri Henriksson vastaa kritiikkiin MTV Uutisille
27.04.2022Verkkouutiset: Kansanedustaja Mia Laiho pyrkii kokoomuksen varapuheenjohtajaksi
23.04.2022HBL: Oppositionspolitiker om vårdkonflikten: Staten borde vara aktivare för att höja lönerna

Siirry arkistoon »