Verkkouutiset: Kokoomuksen lääkärikansanedustaja ilmoittautui rokottajaksi

17.12.2021

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho on ilmoittautunut rokottajaksi.

– Ministeri @KristaKiuru innoittamana päätin lähteä estämään hyökyaaltoa etulinjaan. Ilmoittauduin rokottajaksi, Mia Laiho tviittaa.

Omikronmuunnos leviää nyt vauhdilla. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on vaatinut kolmansien koronarokotusten kiirehtimistä ja syyttänyt osin myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) sekä Kansallista rokoteasiantuntijaryhmää KRARia viivyttelystä ja kyvyttömyydestä tehdä asiassa päätöksiä.

Kiurun mukaan rokotteita voisivat antaa muun muassa puolustusvoimat, soteopiskelijat ja lähihoitajat.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek heittää Kiurulle IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta –ohjelmassa vastakysymyksen, mihin meillä on kiire?

– Jos puhutaan vakavaa tautia vastaan ehkäisystä, sinä kohtaan meillä ei ole kovaa kiirettä ja näyttää siltä, että meillä on hyvä suoja, Nohynek arvioi viitaten myös Britanniasta ja Etelä-Afrikasta saatuihin kokemuksiin.

– Jos taas puhutaan siitä, että halutaan kaikki omikron-infektiot estää – totta kai siinä mielessä on kiire. Tiedetään, että kahden rokotteen antama suoja omikron-infektiota vastaan on alentunut. Ei kokonaan, mutta kaksi kolmesta tulee saamaan sen läpäisyinfektion. Jos kaikki nämä läpäisyinfektiot, jotka ovat lieviä tai jopa oireettomia, halutaan estää, niin siitä näkökulmasta tietysti on kiire.

Nohynek pohti, olisiko Suomessa pitänyt toimia Iso-Britannian tavoin ja aloittaa kolmen kuukauden välein tehosterokotteen antaminen kuukausi sitten.

Kansallinen rokoteasiantuntijaryhmä KRAR, jonka jäsen Nohynek myös on, pohtii kysymystä kolmansien rokotusten aikaistamisesta. Nohynekin mukaan olennaista on pohtia hyödyt ja haitat, jos rokotusväliä muutetaan viidestä kuukaudesta alaspäin.

– Hyödyt ovat varmasti ne, että saamme sitä kautta nopeammin suojaa. Mutta jos rokote annetaan lyhyemmällä aikavälillä, silloin suojan kesto voi jäädä paljon lyhkäisemmäksi, Nohynek korosti keskiviikkona Ylen A-studiossa.

ARNO RYDMAN | 17.12.2021 | 10:08- päivitetty 

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomuksen-laakarikansanedustaja-ilmoittautui-rokottajaksi/#2d76c93e

17.01.2022US: Tiedot valmiuslaista ihmetyttävät, Tehy-pomo jyrähtää hallitukselle: Luokatonta
16.01.2022Verkkouutiset: Lääkärikansanedustaja ihmettelee: Miksi rokotetta ei saa yksityiseltä?
14.01.2022Verkkouutiset: Kansanedustaja ihmettelee: Ei johtaja voi kieltäytyä johtamasta
11.01.2022Verkkouutiset: Kokoomusedustajat peräävät ratkaisuja karanteeniin
11.01.2022Verkkouutiset: Mia Laiho: Ei voi olla niin, että lakia tulkitaan ei tavoin
10.01.2022YLE: Hoitajien pakkorokotuslakiin jäi porsaanreikä, joka uhkaa vesittää lain: rokottamattomat kelpaavat sittenkin hoitamaan
10.01.2022Mediuutiset: Lääkärikansanedustaja Mia Laiholta kirjallinen kysymys hallitukselle: Yliopistosairaaloiden asemaa ja rahoitusta ei ole huomioitu millään tavalla sote-muutoslainsäädännön yhteydessä
07.01.2022Verkkouutiset: Kansanedustaja ehdottaa maskipakkoa
07.01.2022Verkkouutiset: Mia Laiho: Onko hallitus ajamassa alas yliopistosairaalat?
06.01.2022Verkkouutiset: Hallituksen rivit aivan sekaisi. Alkaako koulu etänä vai ei?

Siirry arkistoon »