Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla puhuttaa myös Suomessa.

Puola on maanantaina vienyt tuhansia sotilaita Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen, koska satojen siirtolaisten odotetaan pyrkivän maahan Valko-Venäjältä voimakeinoin.

”[Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr] Lukashenka käyttää turvapaikanhakijoita - ihmisiä - aseena. Se on valtiojohtoista ihmiskauppaa, jota EU:n ei pidä katsella toimettomana. Valko-Venäjän hybridivaikuttaminen on pysäytettävä. Myös Suomessa varauduttava estämään laajamittainen maahantulo”, kommentoi kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen sosiaalisessa mediassa.

Valtonen viittaa oppositiopuolue kokoomuksen vaatimaan, niin sanottuun rajat kiinni -hätätilamenettelyyn.

”Kyseessä on todennäköisesti Valko-Venäjän ja Venäjän yhteinen hybridioperaatio. Näimme samanlaisen Venäjän testioperaation omalla itärajallamme Lapissa siirtolaiskriisin yhteydessä 2015-2016. Nyt olisi äärettömän tärkeää, että koko EU osoittaa Puolalle ja Liettualle solidaarisuutta niiden yrittäessä pysäyttää laittomien siirtolaisten aallon rajoilleen. Turvapaikkajärjestelmää ei ole luotu tällaiseen ja tämä viimeistään osoittaa, että asiaa on tarkasteltava myös globaalisti”, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

”Auttaako Frontex?” kysyy oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Juuso.

”Erittäin huolestuttava uutinen Puolan rajalta. Siirtolaiset välikätenä. EU:n aktiivisuutta tarvitaan.Tämä ei ole hyväksyttävää”, kommentoi kokoomuksen Mia Laiho.

päivitetty 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tilanne-puolassa-puhuttaa-elina-valtonen-myos-suomessa-varauduttava-estamaan-laajamittainen-maahantulo/548286f1-ac3f-41b1-ba86-a53c06ae5c06