Verkkouutiset: Kansanedustajat: Satojatuhansia rokottamattomia ei voi jäljittää

11.11.2021

Kokoomuksen kansanedustaja Terhi Koulumiehen mukaan satojentuhansien rokottamattomien jäljitys on epärealistista.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi eilen keskiviikkona hallituksen rajoitustoimia koskevien neuvottelujen yhteydessä, että rokottamattomat pitäisi perata käsipelillä eli käydä läpi henkilö henkilöltä. Pääministeri totesi koronaviruksen leviävän tällä hetkellä erityisesti rokottamattomien parissa ja ratkaisun löytyvän rokotuskattavuuden nostamisella.

– Hei siellä #hallitus ja @MarinSanna – palauttakaa #korona’nhoidon kivijalka ’testaus, jäjitys ja eristys’. Lisäksi maskit ja kolmas ja 5-11 v rokotukset. Siten #epidemia pysyy aisoissa. Satojentuhansien rokottamattomien jäljitys on epärealistista, Koulumies tviittaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n tilannekatsauksen mukaan rokottamattomia 12 vuotta täyttäneitä on noin 681 000.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho ihmettelee niin ikään Marinin lausuntoa.

– ”Pääministeri @MarinSanna sanoi, että rokottamattomat pitäisi perata käsipelillä eli käydä läpi henkilö henkilöltä”. Siis mitä ihmettä tämä tarkoittaa, olisiko kyse jonkinlaisesta rokottamattomien jäljityksestä, Laiho kysyy Twitterissä.

Hallitus keskusteli keskiviikkona Säätytalolla rajoitustoimien jatkotarpeesta. Hallitus kävi läpi elokuussa päätetyn uuden hybridistrategian soveltamista sekä niin sanottua hätäjarrumekanismia koskevaa valmistelutyötä. Pääministeri sanoi, ettei nykyinen epidemiatilanne edellytä hätäjarrun käyttöä.

Nykyisen 80 prosentin kattavuuden ei katsota riittävän viruksen pysäyttämiseksi, joten tavoitteena on yli 90 prosenttia.

Pääministeri kertoi neuvotteluiden jälkeen, että ravintolarajoitusten voimassaoloa jatketaan. Hallitus haluaa myös laajentaa koronapassin käyttöönottoa.

Uusi koronastrategia otetaan käyttöön ensi viikon alussa. Viranomaisten on määrä arvioida maanantaina, millä alueilla rajoituksia sovelletaan.

ARNO RYDMAN | 11.11.2021 | 13:34- päivitetty 

https://www.verkkouutiset.fi/kansanedustajat-satojentuhansien-rokottamattomien-jaljitys-on-eparealistista/#2d76c93e

07.09.2021Yle: Ylen kysely kansanedustajille: Enemmistö vastanneista kannattaa hoitajille parempaa palkankorotusta kuin muille työntekijöille
02.09.2021Verkkouutiset: Jo on selitys ? kansanedustaja tuohtui Sanna Marinille
31.07.2021Verkkouutiset: Mia Laiho STM:stä: Uskomatonta nuorten syyllistämistä
12.11.2021Keski-Suomalainen:Laajempi käyttö jakaa mielipiteitä
11.11.2021Verkkouutiset: Kansanedustajat: Satojatuhansia rokottamattomia ei voi jäljittää
08.11.2021Uusi-Suomi: Tilanne Puolassa puhuttaa ? Elina Valtonen: Myös Suomessa varauduttava estämään laajamittainen maahantulo
05.11.2021YLE: Sote-valiokunnassa halua laajentaa koronapassin käyttöä ? Rokotetuilla pitää olla oikeus elää normaalia elämää?
30.10.2021IL: Roima korotus HSL:n tarkastusmaksuun nosti äläkän ? Pekka Sauri: Maksuista iso osa perinnässä
27.10.2021Verkkouutiset: Mia Laiho: Syyspassi ei pandemiaa pelasta
25.10.2021Verkkouutiset: Mia Laiho: Suomi ei tarvitse miljardien hallintohimmeliä

Siirry arkistoon »