Verkkouutiset: Mia Laiho: Syyspassi ei pandemiaa pelasta

27.10.2021

Kansanedustaja Mia Laiho (kok.) on jättänyt hallitukselle toimenpidealoitteen koronapassin määräajan jatkamiseksi ja laajentamiseksi.

Koronatodistuksen voimassaoloaika päättyy 31.12.2021, mutta koronapandemia ei ole osoittanut vielä hiipumisen merkkejä. Laihon mukaan koronapassin säätäminen vain 2,5 kuukaudeksi oli aivan liian lyhyt aika.

Koronatodistuksen puolesta ovat vedonneet useat tahot viime keväästä lähtien. Tuoreen MTV3:n teettämän kyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista kannattaa koronatodistuksen käyttöä.

– Koronapassi olisi pitänyt säätää alun alkajaankin pidemmäksi ajaksi kuin vain vuoden 2021 loppuun asti. Kyseessä ei ole pelkästään syyspassi, eikä syyspassi pandemiaa pelasta. Mitä jos tautitilanne pahenee, otetaanko tammikuussa taas rajoitukset käyttöön ja suljetaanko asiakkailta taas ravintoloiden, teattereiden ja kuntosalien ovet? Se ei ole kestävää, ei talouden eikä ihmisten hyvinvoinnin kannalta, toteaa Laiho tiedotteessaan.

Hänen mukaansa ravintoloilla, liikunta- ja tapahtuma-alalla ei ole enää varaa rajoittaa toimintaa, jos koronaepidemiatilanne pahenee uudestaan. Digitaalinen koronatodistus on väline, jonka avulla rokotetut, koronan sairastaneet ja tuoreen negatiivisen testituloksen saaneet voivat lähteä liikkeelle, käydä teattereissa, majoittua kylpylöihin, käydä harrastuksissa ja nauttia ravintolaillallista turvallisesti.

– Tapahtumien järjestäjien on vaikea suunnitella ja valmistella ensi kesälle esimerkiksi konsertteja, urheilutapahtumia ja teattereita, kun koronatilanteesta ja mahdollisista siihen liittyvistä rajoituksista ei ole tietoa, jatkaa Laiho.

Hänen mielestään mahdollisuutta koronatodistuksen käyttöönottoon tulisi harkita myös ilman voimassa olevia rajoituksia, jolloin tapahtumien ja tilaisuuksien suunnittelu olisi ennakoitavampaa ja terveysturvallisuus olisi varmistettu riippumatta voimassa olevista rajoitustoimista.

– Omasta terveydestään ja suojastaan huolehtivilla pitää olla mahdollisuus osallistua tilaisuuksiin terveysturvallisesti, toteaa Laiho.

07.09.2021Yle: Ylen kysely kansanedustajille: Enemmistö vastanneista kannattaa hoitajille parempaa palkankorotusta kuin muille työntekijöille
02.09.2021Verkkouutiset: Jo on selitys ? kansanedustaja tuohtui Sanna Marinille
31.07.2021Verkkouutiset: Mia Laiho STM:stä: Uskomatonta nuorten syyllistämistä
12.11.2021Keski-Suomalainen:Laajempi käyttö jakaa mielipiteitä
11.11.2021Verkkouutiset: Kansanedustajat: Satojatuhansia rokottamattomia ei voi jäljittää
08.11.2021Uusi-Suomi: Tilanne Puolassa puhuttaa ? Elina Valtonen: Myös Suomessa varauduttava estämään laajamittainen maahantulo
05.11.2021YLE: Sote-valiokunnassa halua laajentaa koronapassin käyttöä ? Rokotetuilla pitää olla oikeus elää normaalia elämää?
30.10.2021IL: Roima korotus HSL:n tarkastusmaksuun nosti äläkän ? Pekka Sauri: Maksuista iso osa perinnässä
27.10.2021Verkkouutiset: Mia Laiho: Syyspassi ei pandemiaa pelasta
25.10.2021Verkkouutiset: Mia Laiho: Suomi ei tarvitse miljardien hallintohimmeliä

Siirry arkistoon »