Verkkouutiset: Kansanedustajat vaativat enemmän rokotteita Uudellemaalle

27.03.2021

Rokotusten alueellinen painottaminen voisi vähentää vakavia tautitapauksia jopa 20 prosenttia.

Kokoomuksen uusmaalaiset kansanedustajat Heikki VestmanPia KaumaTerhi KoulumiesMia LaihoSari MultalaSari Sarkomaa ja Kari Tolvanen haluavat painottaa rokotusten jakelussa vaikeimpia epidemia-alueita, kuten Uuttamaata.

– Hallituksen pitää kuunnella rokoteasiantuntijoita ja painottaa rokotteita Uudellemaalle, kansanedustajat sanovat.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 12,4 prosenttia väestöstä. Toissa päivänä alueella varmistettiin 508 tartuntaa. Koko maassa ensimmäisen annoksen on saanut 14,1 prosenttia väestöstä. Esimerkiksi Itä-Savossa väestöstä on rokotettu jo 17,5 prosenttia. Toissa päivänä alueella varmistettiin 1 tartunta.

– Tilanne on irvokas. Hallitus esittää pääkaupunkiseudulle jo ulkonaliikkumiskieltoa, mutta rokotesuojan kohdentaminen ei ole edennyt hallituksen toimiksi. Uudenmaan rokotekattavuus pitää nopeasti saada vähintään maakuntien kanssa samalle tasolle, Heikki Vestman vaatii.

Kokoomusedustajien mukaan taustalla näyttää olevan hallituksen aluepolitiikka.

– Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän esittämä rokotusjärjestyksen muuttaminen ja rokotteiden ohjaaminen pahimmille epidemia-alueille olisi erittäin perusteltua. Jostain syystä rokotteiden ohjaaminen esimerkiksi Uudellemaalle vaikuttaa kuitenkin olevan hallitukselle vastenmielistä ja vaikeaa”, Sari Sarkomaa ihmettelee.

Kokoomusedustajat kantavat erityistä huolta niistä ammattiryhmistä, jotka eivät työnsä vuoksi voi välttää kontakteja.

– Hoitoalan lisäksi meidän on pidettävä huolta, että myös muut yhteiskunnalle kriittiset ammattiryhmät, kuten poliisit, koulujen ja päiväkotien työntekijät sekä julkisen liikenteen kuljettajat tulevat rokotetuiksi. Sen sijaan ketään ei pidä lähteä suosimaan esimerkiksi ulkomaalaistaustan takia, kuten on väläytelty, Kari Tolvanen sanoo.

MIKKO POUSI | 27.03.2021 | 11:34

https://www.verkkouutiset.fi/kansanedustajat-vaativat-enemman-rokotteita-uudellemaalle/#7d421053

10.02.2021Pyhäjokiseutu: Kouluterveydenhoitajia ei saa imeä rokotustoimintaan
22.04.2021Itä-Häme: Työterveyshuollon romuttaminen olisi hulluutta
18.04.2021Taloussanomat LM: Ehdotus yksityislääkärien reseptien Kela-korvaavuuden poistosta virkamiesten valmistelussa ? vastustusta hallituksessa ja oppositiossa
16.04.2021Verkkouutiset: Kansanedustaja avautuu: Mihin tarvitsisimme Sputnikia?
13.04.2021Uusi Suomi: Kokoomuksesta tiukka lista kysymyksiä ministerille. Mihin jäi ennakkotestivaatimus?
12.04.2021Verkkouutiset: Mia Laiho: Exit-strategiasta unohtui rajojen turvallinen avaaminen
10.04.2021Uusi Suomi: Kolme kokoomuslaista vaatii hallitusta vetämään sote-esityksen eduskunnasta: Ei ole mahdollista korjata
08.04.2021Verkkouutiset: Mia Laiho: Uudet rajoitukset olisivat kuolinisku ravintoloille
07.04.2021Verkkouutiset: Kokoomus esitti ravintoloiden rajoituslain hylkäämistä
01.04.2021HS: Perustuslaki­valiokunta näytti vihreää valoa maskipakolle. Eduskunnassa pakko jakaa mielipiteitä, hallitus arvioi lainmuutoksen tarvetta

Siirry arkistoon »