Verkkouutiset: Mia Laiho ehdottaa rokotelisenssin hankkimista ? olisi järkevää

16.01.2021

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laihon mukaan Suomen rokotustilanne on huolestuttava. Rokotteet ovat hänen mukaansa Suomen toipumisessa koronasta ensiarvoisen tärkeässä roolissa.

– Mitä kauemmin rokottamiseen menee aikaa, ja mitä pidempään yhteiskunnan toimintoja rajoitetaan, sitä pidempikestoiset ja vaikeammat ovat koronasta aiheutuvat vaikutukset sekä terveyden että talouden näkökulmasta, Laiho sanoo blogikirjoituksessaan.

Myös Suomessa on hänen mukaansa kehitteillä kaksi pitkälle tutkimuksissa edennyttä rokotetta. Niiden rahoitus on kuitenkin ollut riittämätöntä.

– Hallituksen olisi järkevää tukea Suomen omaa rokotetutkimusta ja kehitystä. Suomalaisella rokotetutkimuksella on arvostettu ja vankka taustansa ja Suomea asemaa korkeatasoisena rokotteiden tutkimusmaana ei kannata menettää.

Suomessa olisi Laihon mukaan ymmärrettävä rokotteiden asema osana huoltovarmuutta. Hänen mukaansa olisi tärkeää, että rokotetutkimuksen lisäksi Suomesta löytyisi myös jonkin verran omaa tuotantoa ja tarvittaessa valmiutta lisätä sekä aloittaa uuden rokotteen tuotanto.

– Suomi ei tule pärjäämään nykyisellä strategialla pienenä maana kansainvälisessä rokotejahdissa, jos oma huoltovarmuus ei ole kunnossa.

Laihon mukaan nykyisessä tilanteessa olisi järkevää selvittää myös rokotelisenssin hankkimista Suomeen, jolloin rokotetta voitaisiin alkaa valmistaa kotimaassa.

– Tämä olisi myös hyvä lisäapu jo sovittuihin EU-hankintoihin, ja toisi lisävarmuutta sekä lisäisi luottamusta tulevaan.

PERTTU KOISTINEN | 16.01.2021 | 14:02- päivitetty 

https://www.verkkouutiset.fi/mia-laiho-ehdottaa-rokotelisenssin-hankkimista-olisi-jarkevaa/#7d421053

10.02.2021Pyhäjokiseutu: Kouluterveydenhoitajia ei saa imeä rokotustoimintaan
15.02.2021Verkkouutiset: Pitää jakaa kivaa kaikille ja vaalit tulossa
14.02.2021Verkkouutiset: Mia Laiho: Miksi lähtömaan testitulosta ei huomioida?
07.02.2021Länsi-Suomi: Valmistuuko ikuisuushanke viimein?
06.02.2021Aamulehti: Tartuntatautilakiin ei oletulossa maskipakkoa
05.02.2021HS: Tartuntatautilakiin ei ole tulossa maskipakkoa julkiseen liikenteeseen, perussuomalaiset jätti mietintöön vastalauseen
05.02.2021Keski-Uusimaa: Yksityisten tilojen sulkeminen tulossa piakkoin mahdolliseksi
04.02.2021Iltasanomat: Sote-valiokunta: Nämä toiminnot tulisi jättää tartuntatauti­lain tiukkojen sulkujen ulkopuolelle ? elinkeinon­harjoittajille vaaditaan korvauksia
04.02.2021Yle: Sote-valiokunta ei halua hiihtokeskuksia kiinni, tilojen sulkeminen rajattu sisätiloihin, yrityksille korvauksia yli 2 viikon sulusta
04.02.2021Keskipohjanmaa: Omaan rokotetuotantoon ei ole resursseja

Siirry arkistoon »