Verkkouutiset: Eduskunta äänestää Krista Kiurusta, tästä on kyse

14.10.2020

Eduskunnan kello 14 alkavassa täysistunnossa kansanedustajat äänestävät kokoomuksen perjantaina tekemästä epäluottamuslauseesta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Epäluottamuslauseen jättäneen kansanedustaja Mia Laihon (kok.) mukaan ”hallituksen ja johtavien virkamiesten viestintä maskien ongelmista, tai jopa niiden haitallisuudesta, on omiaan heikentämään ihmisten luottamusta maskinkäytön hyötyihin. …Jos tosiasiat olisi tunnustettu jo keväällä, olisimme välttyneet siltä, että osa kansalaisista luulee maskien käyttöä edelleen haitalliseksi”.

Sosiaali- ja terveysministeriö päätti kesäkuun alussa Krista Kiurun johdolla olla antamatta suositusta kasvomaskien käytöstä. Monien suomalaisten nykyasenteiden maskeja kohtaan voi katsoa olevan tästä peräisin.

Maanantaina tuli ilmi, että sosiaali- ja terveysministeriö oli poikkeusoloihin vedoten ohjannut Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta, joka on itsenäinen. Tiedossa ei ole, kuka tai ketkä päätöksen tekivät.

Kokoomuksessa katsotaan, että on erittäin vakava kysymys, että suomalaisille jätettiin keväällä kertomatta pandemiaan liittyvää tietoa. Kiurun katsotaan tarkoituksella ohjanneen suhtautumista maskeihin negatiiviseksi.

Krista Kiuru on ollut haluton kommentoimaan asiaa julkisuudessa. Tiistaina hän vetosi poikkeusoloihin ja yhdenmukaisen viestin antamiseen keväällä.

Kristillisdemokraatit on ilmoittanut tukevansa epäluottamuslausetta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan suojamaskien käytön vaikeutta liioiteltiin ja niiden hyödyllisyyttä vähäteltiin keväällä.

JUHA-PEKKA TIKKA | 14.10.2020 | 10:11- päivitetty 
https://www.verkkouutiset.fi/eduskunta-aanestaa-krista-kiurusta-tasta-on-kyse/#7d421053
02.12.2020Itä-Häme: Lakialoite: Maskipakko saatava lailliseksi ? Merkittävästi kevyempi toimenpide kuin poikkeusoloja vaativa valmiuslaki
02.12.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Maskipakko on tarpeellinen
01.12.2020Uusi Suomi: Kokoomus keventäisi palkkojen ja eläkkeiden verotusta liki miljardilla ? ehdottaa uutta sokeriveroa
01.12.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Valmiuslailla uhataan, mutta helpompia keinoja ei käytetä
27.11.2020Suomen uutiset: Meri patistaa hallitusta keskittymään olennaiseen korona-aikana: Ei-kiireelliset lakihankkeet, kuten turvapaikanhakijoiden oikeusturvan parantaminen, on syytä jättää tekemättä
27.11.2020HS: Seksuaalirikokset ja sote puhuttivat kyselytunnilla? Kansa on sitä mieltä, että seksuaalirikoksista pääsee liian helpolla
26.11.2020MTV: Oppositio tylytti kyselytunnilla hallitusta lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksista: Onko hallitus edistämässä kemiallisen kastraation käyttöönottoa?
25.11.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Hoivakotiin pääsyä ei voi enää kiristää
23.11.2020Helsingin sanomat: Koronarajoitusten epäreiluus turhauttaa kulttuuritoimijoita: Ihmiset saavat edelleen kokoontua, kunhan siellä ei esitetä tai pelata mitään, tiivistää viulisti Jaakko Kuusisto
23.11.2020Verkkouutiset: Kansanedustaja vetoaa: Useat terveyskeskukset vaarassa

Siirry arkistoon »