Verkkouutiset: Huoli matkailun avautumisesta: Onko tuli irti muutaman viikon päästä?

11.09.2020

Hallitus ilmoitti torstaina keventävänsä matkailun rajoituksia. Ensimmäiset muutokset astuvat voimaan lauantaina 19. syyskuuta. Siitä lähtien Suomeen voi vapaasti matkustaa maista, joissa on todettu korkeintaan 25 koronavirustapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Tähän saakka raja on ollut 8−10 tautitapausta.

Raja-arvon ylittävistä maista tai alueilta saapuvilta vaaditaan todistus alle 72 tuntia sitten otetusta negatiivisesta koronatestistä.

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa, että ministeriö on suhtautunut muutokseen kriittisesti. THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen totesi, että rajoitusten keventämisen vaikutuksia tautitilanteeseen on mahdoton ennustaa.

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho ilmaisee huolensa aiheesta Twitterissä.

− Luen lisääntyvistä koronatartunnoista ja altistumisista ympäri Suomen. Samanaikaisesti hallitus höllentää matkustusrajoituksia ilman varautumista estämään tartuntoja, hän kirjoittaa.

− En voi olla ajattelematta, että muutaman viikon päästä tuli on irti, Laiho lisää.

Laiho on yhdessä kokoomuksen kansanedustajien Pia Kauman ja Sari Sarkomaan kanssa vaatinut, että satamissa ja lentokentillä aloitettaisiin koronaviruksen pikatestaus.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Terhi Koulumies on ilmaissut huolensa matkailun lisääntymisestä.

04.09.2020HS: Koronavilkun hälytys voi johtaa jopa kahden viikon karanteeniin - Saitko altistusilmoituksen? Vastaa HS:n kyselyyn
01.09.2020Savonsanomat: Puolustusvoimat tarkentaa maastoruokailuohjetta kritiikin jälkeen ? "Osa varusmiehistä on kokenut, ettei ruoka tahdo riittää"
21.07.2020Verkkouutiset: Hallitukselta vaaditaan toimia: Matkailusta ei saa tulla viruslinkoa
24.09.2020Iltasanomat: Sotesta väännetään taas syksyllä ? keskustan unelma maakunnista jäämässä pitkälti toteutumatta
23.09.2020Verkkouutiset: Kokoomusedustajat sulkisivat yökerhot
23.09.2020MTV: Yökerhot laitettava kiinni ja koululaisille maskisuositus, vaativat kokoomusedustajat ? Nyt olisi korkea aika
23.09.2020Verkkouutiset: THL:n koronaluvut räjähtivät, vaikea on tilanne
23.09.2020Verkkouutiset: Oman auton käytön korvauksiin Kela-matkoilla halutaan korotus
22.09.2020Verkkouutiset: Kansanedustajat ihmettelevät salailua lääkärikoptereista
22.09.2020Lapin kansa: Lää­kä­ri­kop­te­ri­yh­tiön ti­lan­tees­ta kaksi kir­jal­lis­ta ky­sy­mys­tä edus­kun­nas­sa: Ra­han­käy­tön ja pää­tök­sen­teon pitää olla mah­dol­li­sim­man lä­pi­nä­ky­vää

Siirry arkistoon »