Savonsanomat: Puolustusvoimat tarkentaa maastoruokailuohjetta kritiikin jälkeen ? "Osa varusmiehistä on kokenut, ettei ruoka tahdo riittää"

01.09.2020

Puolustusvoimat tarkentaa varusmiesten maastoruokailuun liittyvää ohjeistustaan, kertoo puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).

Linjauksen taustalla on maastoruokailujen lisääminen, joka on ollut yksi toimista koronaepidemian leviämistä vastaan. Puolustusvoimat on tällä tavoin rajoittanut varusmiesten keskinäistä kanssakäymistä.

Kaikkosen mukaan linjauksen takana on asiasta julkisuudessa käyty keskustelu. Esimerkiksi Varusmiesliitto on ollut huolissaan varusmiesten ruokavalion monipuolisuudesta ja riittävästä energiasta. Helsingin Sanomissa sunnuntaina julkaistussa mielipidekirjoituksessa liitto kirjoitti, ettei maastoruokailua ole tarkoitettu pitkäaikaiseksi ratkaisuksi. Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa.

–  Olen myös itse saanut asiasta suoraan viestejä viime kuukausina, varsinkin varusmiesten äidit ovat olleet aktiivisia, Kaikkonen kertoo linjauksen taustoista STT:lle.

Kaikkonen huomauttaa, että Puolustusvoimat on onnistuneesti estänyt koronaviruksen leviämisen varuskunnissa. Hänen mukaansa on tärkeää kuitenkin varmistaa, että varusmiehille tarjottava ruoka on ravitsevaa, monipuolista ja maukasta.

–  Huolta on ollut erityisesti maastoruokailun riittävyydestä. Osa varusmiehistä on kokenut, ettei ruoka oikein tahdo riittää.

Ministeri vastasi STT:n kysymyksiin sähköpostilla kiireisiin vedoten. Kaikkonen oli aiemmin kertonut Facebookissa, että hän on keskustellut asiasta Puolustusvoimien komentajan kanssa.

Palaute toivotaan omassa palvelusyksikössä

Puolustusvoimat on selvittänyt maastoruokailun ruokien määrää ja sisältöä jo keväällä, jolloin asiasta kysyttiin ja saatiin palautetta, kertoo majuri Pasi Hurskainen Pääesikunnan logistiikkaosastolta. Hänen mukaansa nyt on pääosin tarkoituksena selvittää ruokailuprosessin toimivuus.

Hurskaisen mukaan siihen ilman muuta puututaan, jos havaitaan, että ruokaa ei riitä. Hän toivoo, että varusmiehet antavat palautetta asiasta lähiesimiehelleen.

–  Olemme pyrkineet viestittämään sitä, että jos ruuan määrän osalta tulee puutetta ilmi, siitä tulee ilmoittaa ja siihen reagoidaan. Siitä ei ole kiinni, että ruokaa ei riittäisi kokonaisuutena, Hurskainen sanoo.

–  Kun palaute on annettu paikallisella tasolla, siihen on helpompi puuttua.

STT - Kotimaa 

04.09.2020HS: Koronavilkun hälytys voi johtaa jopa kahden viikon karanteeniin - Saitko altistusilmoituksen? Vastaa HS:n kyselyyn
01.09.2020Savonsanomat: Puolustusvoimat tarkentaa maastoruokailuohjetta kritiikin jälkeen ? "Osa varusmiehistä on kokenut, ettei ruoka tahdo riittää"
21.07.2020Verkkouutiset: Hallitukselta vaaditaan toimia: Matkailusta ei saa tulla viruslinkoa
24.09.2020Iltasanomat: Sotesta väännetään taas syksyllä ? keskustan unelma maakunnista jäämässä pitkälti toteutumatta
23.09.2020Verkkouutiset: Kokoomusedustajat sulkisivat yökerhot
23.09.2020MTV: Yökerhot laitettava kiinni ja koululaisille maskisuositus, vaativat kokoomusedustajat ? Nyt olisi korkea aika
23.09.2020Verkkouutiset: THL:n koronaluvut räjähtivät, vaikea on tilanne
23.09.2020Verkkouutiset: Oman auton käytön korvauksiin Kela-matkoilla halutaan korotus
22.09.2020Verkkouutiset: Kansanedustajat ihmettelevät salailua lääkärikoptereista
22.09.2020Lapin kansa: Lää­kä­ri­kop­te­ri­yh­tiön ti­lan­tees­ta kaksi kir­jal­lis­ta ky­sy­mys­tä edus­kun­nas­sa: Ra­han­käy­tön ja pää­tök­sen­teon pitää olla mah­dol­li­sim­man lä­pi­nä­ky­vää

Siirry arkistoon »