Turun Sanomat: Turkistarhaus jakaa kokoomusta: nuorisojärjestö tyrmää koronatukitoiveet, Sirén muistuttaa kesäkuisesta toimenpidealoitteesta

07.07.2020

Turkistarhaus jakaa kokoomuksen rivejä.

Puolueen kansanedustajat Janne Sankelo ja Jukka Kopra lähettivät sunnuntaina medialle tiedotteen, jossa esittivät vaatimuksia elinkeinon elvyttämiseksi koronavirusepidemian aiheuttaman kurimuksen vuoksi.

– Mikäli maan hallitus ei kykene löytämään ratkaisua tilanteeseen muutamassa päivässä, puolella tarhaajista on edessä käytännössä konkurssi, Kopra kommentoi tiedotteessa.

Maanantaina keskusteluun otti osaa myös kokoomuksen turkulaisedustaja Saara-Sofia Sirén.

– Sinällään ei ole uutta, että aiheesta on puolueessamme erilaisia näkemyksiä. Tuota linjausta ei ole käsitelty eduskuntaryhmässä, vaan se on kyseisten kahden edustajan avaus, kansanedustaja kommentoi Twitterissä.

Sirén kertoo Twitterissä, että Sankelon ja Kopran aloite tuli yllätyksenä.

Kansanedustaja laittoi aluilleen kesäkuun puolivälissä toimenpidealoitteen turkiseläintuotantoa koskevan selvityksen käynnistämisestä.

Aloitteessa ehdotetaan, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin päivittääkseen turkiseläinten suojelua koskevaa asetusta ja ryhtyy toimenpiteisiin laatiakseen selvityksen alan tulevaisuudennäkymistä.

Sirénin lisäksi toimenpidealoitteen allekirjoittivat viisi kokoomuksen ja seitsemän vihreiden kansanedustajaa. Kokoomuksesta allekirjoittaneiden joukkoon kuuluivat Pihla Keto-HuovinenMia LaihoJaana PelkonenSari Multala ja Juhana Vartiainen.

Sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua kirvoittanut aihe sai myös nuorisojärjestön ääneen. Helsingin kokoomusnuoret toivat kantansa esiin maanantaina lähettämässään tiedotteessa.

– Vastustamme jyrkästi turkistarhauksen erityistukia ja vaadimme turkistarhauksen kieltämistä keskipitkällä aikavälillä, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Turkistarhauksen tukemisen ehdottaminen osoittaa huonoa harkintaa. Koronatukien osalta pitäisi katsoa rohkeasti tulevaisuuteen, ja tuet kohdistaa eettisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla, Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Tella Soini lausuu tiedotteessa.

Nuorisojärjestöstä ehdotetaan elinkeinon tukemisen sijaan tukea alan yrittäjille siirtymiseksi muiden elinkeinojen pariin.

SALLI KOIVUNEN

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/5001092/Turkistarhaus+jakaa+kokoomusta+nuorisojarjesto+tyrmaa+koronatukitoiveet+Sirn+muistuttaa+kesakuisesta+toimenpidealoitteesta

21.07.2020Verkkouutiset: Hallitukselta vaaditaan toimia: Matkailusta ei saa tulla viruslinkoa
27.07.2020Ilkka-Pohjalainen: Lukijoilta: Puistojen ja saariston pilaajat saatava kuriin
23.07.2020Iltalehti: Koronaviruksen uusi valuminen Suomeen estettävä
22.07.2020Verkkouutiset: Lentokenttien lisäksi suuri huoli on maarajoista
22.07.2020Länsiväylä: "Liikennevalot" pakkauksiin
21.07.2020Iltalehti: Mielenterveys ei odota - terapiatakuu on toteutettava
21.07.2020Uusimaa: Puistojen ja saariston pilaajat saatava kuriin
15.07.2020Verkkouutiset: Vierastyöläisten testauksen huoli kasvaa: Eikö otettu opiksi?
15.07.2020Länsiväylä: Espoolainen lääkärikansanedustaja ehdottaa ruokiin energiamäärän kertovia "liikennevaloja" ? "Vatsa ei tunnista syötyjä kaloreita, vaan ainoastaan syödyn ruuan määrän"
09.07.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Ruumiinavausten väheneminen uhkaa oikeusturvaa

Siirry arkistoon »