Turun Sanomat: Turkistarhaus jakaa kokoomusta: nuorisojärjestö tyrmää koronatukitoiveet, Sirén muistuttaa kesäkuisesta toimenpidealoitteesta

07.07.2020

Turkistarhaus jakaa kokoomuksen rivejä.

Puolueen kansanedustajat Janne Sankelo ja Jukka Kopra lähettivät sunnuntaina medialle tiedotteen, jossa esittivät vaatimuksia elinkeinon elvyttämiseksi koronavirusepidemian aiheuttaman kurimuksen vuoksi.

– Mikäli maan hallitus ei kykene löytämään ratkaisua tilanteeseen muutamassa päivässä, puolella tarhaajista on edessä käytännössä konkurssi, Kopra kommentoi tiedotteessa.

Maanantaina keskusteluun otti osaa myös kokoomuksen turkulaisedustaja Saara-Sofia Sirén.

– Sinällään ei ole uutta, että aiheesta on puolueessamme erilaisia näkemyksiä. Tuota linjausta ei ole käsitelty eduskuntaryhmässä, vaan se on kyseisten kahden edustajan avaus, kansanedustaja kommentoi Twitterissä.

Sirén kertoo Twitterissä, että Sankelon ja Kopran aloite tuli yllätyksenä.

Kansanedustaja laittoi aluilleen kesäkuun puolivälissä toimenpidealoitteen turkiseläintuotantoa koskevan selvityksen käynnistämisestä.

Aloitteessa ehdotetaan, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin päivittääkseen turkiseläinten suojelua koskevaa asetusta ja ryhtyy toimenpiteisiin laatiakseen selvityksen alan tulevaisuudennäkymistä.

Sirénin lisäksi toimenpidealoitteen allekirjoittivat viisi kokoomuksen ja seitsemän vihreiden kansanedustajaa. Kokoomuksesta allekirjoittaneiden joukkoon kuuluivat Pihla Keto-HuovinenMia LaihoJaana PelkonenSari Multala ja Juhana Vartiainen.

Sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua kirvoittanut aihe sai myös nuorisojärjestön ääneen. Helsingin kokoomusnuoret toivat kantansa esiin maanantaina lähettämässään tiedotteessa.

– Vastustamme jyrkästi turkistarhauksen erityistukia ja vaadimme turkistarhauksen kieltämistä keskipitkällä aikavälillä, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Turkistarhauksen tukemisen ehdottaminen osoittaa huonoa harkintaa. Koronatukien osalta pitäisi katsoa rohkeasti tulevaisuuteen, ja tuet kohdistaa eettisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla, Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Tella Soini lausuu tiedotteessa.

Nuorisojärjestöstä ehdotetaan elinkeinon tukemisen sijaan tukea alan yrittäjille siirtymiseksi muiden elinkeinojen pariin.

SALLI KOIVUNEN

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/5001092/Turkistarhaus+jakaa+kokoomusta+nuorisojarjesto+tyrmaa+koronatukitoiveet+Sirn+muistuttaa+kesakuisesta+toimenpidealoitteesta

10.01.2021Verkkouutiset: Edustajat huolestuivat maakuntien sairaanhoidosta
04.01.2021Iltalehti: Kadonneet lapset ovat irtolaisia omassa maassaan
28.12.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Miten lapsia voi kadota ja siihen ei puututa?
16.12.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Hoitajat ja lääkärit ansaitsevat koronalisän
14.12.2020Kirkko ja kaupunki: Mielipide: Koronaepidemia ei ole syy jättää ketään yksin
14.12.2020Verkkouutiset: Minkä ihmeen takia teitte tällaisen uudistuksen?
14.12.2020Suomenmaa: Oppositio ryöpytti, hallitus puolusti sote-ratkaisuaan ? Ei anneta avaimia yksityisille pörriäisille
13.12.2020Verkkouutiset: Kovempia koronatoimia vaaditaan ? viimeinen hetki pelastaa joulu
13.12.2020Salon seudun sanomat: Tartuntatautilakiin perättiin maskimääräyksiä eduskunnassa
13.12.2020Ilkka-Pohjalainen: Eduskunnassa toivottiin tartuntatautilakiin maskimääräyksiä ? Kiuru torjui syytökset lakiesityksen myöhästymisestä

Siirry arkistoon »