Maaseudun tulevaisuus:"Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa"

04.07.2020

Pekka Alarotu kirjoittaa kolumnissaan, että keskusta ilman aluepolitiikkaa on kuin sosialidemokratia ilman ay-liikettä.

Kymmenen vuotta jauhettu hoitajamitoitus hyväksyttiin yksimielisesti. Tämäkin uudistus tulee voimaan vaiheittain.

Hoitaja Arja Juvonen (ps.), vuosikymmenen ehkä aktiivisin keskustelija halusi lakiin vielä enemmän hoitajia ja nopeammin.

Kokoomus arveli, että rahaa ja hoitajia ei riitä tähänkään. Mia Laiho (kok.) halusi kuitenkin laajentaa uudistusta ripeästi. Entinen HUS-johtaja Aki Lindén (sd.) toppuutteli tuhlareita.

Juha Mäenpää (ps.) ei pääse vieraslajipuheestaan käräjille. Keskustelu oli vaaratonta ja periaatteellista. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti estävänsä jo ennen kuin asiaa alettiin käsitellä.

Yleensä eduskunta yrittää visusti pitää oikeuslaitoksen kaukana omasta työstään, koska vain eduskunnalla on kansan mandaatti lainsäädäntötyöhön.

Mäenpää itse ymmärtää asian luultavasti vasta, jos joku jälkikasvusta tuo taloon maahanmuuttajaminiän. Paappa tarkastelee suhteen hedelmää käsivarrellaan, ”notta kuuluu se sittenkin samaan lajihin!”

Petteri Orpo saa vaivattomasti jatkomandaatin kokoomuksen johtoon ja Sanna Marin valitaan suurella riemulla SDP:n vetäjäksi.

Keskustassa vaali ei ole läpihuutojuttu. Puheenjohtaja Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa.

Keskusta ilman aluepolitiikkaa on kuin sosialidemokratia ilman ay-liikettä.

Veteraani Matti Vanhanen asetettiin valtiovarainministeriksi, mutta aluepolitiikka ei ole hänen lajinsa. Muistetaan Sipoon osapakkoliitos ja pääministerin säälittävä nöyristely Helsingin röyhkeän elinkeinoministerin Jan Vapaavuoren (kok.) edessä.

Johtajuutta petataan Annika Saarikolle. Kolmannen kauden edustaja on onnistunut pitämään mahdollisen poliittisen ajattelunsa toistaiseksi pimennossa.

21.07.2020Verkkouutiset: Hallitukselta vaaditaan toimia: Matkailusta ei saa tulla viruslinkoa
27.07.2020Ilkka-Pohjalainen: Lukijoilta: Puistojen ja saariston pilaajat saatava kuriin
23.07.2020Iltalehti: Koronaviruksen uusi valuminen Suomeen estettävä
22.07.2020Verkkouutiset: Lentokenttien lisäksi suuri huoli on maarajoista
22.07.2020Länsiväylä: "Liikennevalot" pakkauksiin
21.07.2020Iltalehti: Mielenterveys ei odota - terapiatakuu on toteutettava
21.07.2020Uusimaa: Puistojen ja saariston pilaajat saatava kuriin
15.07.2020Verkkouutiset: Vierastyöläisten testauksen huoli kasvaa: Eikö otettu opiksi?
15.07.2020Länsiväylä: Espoolainen lääkärikansanedustaja ehdottaa ruokiin energiamäärän kertovia "liikennevaloja" ? "Vatsa ei tunnista syötyjä kaloreita, vaan ainoastaan syödyn ruuan määrän"
09.07.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Ruumiinavausten väheneminen uhkaa oikeusturvaa

Siirry arkistoon »