Länsiväylä: Merkintä isosta junavarikosta pysyy Espoon ja Kirkkonummen rajalla

17.06.2020

Maakuntavaltuusto: Espoon esitys merkinnän poistamisesta kaatui selvin äänin.

Luoma ja Mankki Kirkkonummen ja Espoon rajallasäilyvät uudessa maakuntakaavassa mahdollisena lähiliikenteen junavarikon sijoitusvaihtoehtona. Kiistellystä varikosta äänestettiin maanantaina Uudenmaan maakuntavaltuustossa. Kaavamerkintä varikosta päätettiin pitää maakuntakaavassa selvin äänestysnumeroin 48–26. Kirkkonummen kahdesta maakuntavaltuutetusta Timo Haapaniemi (kok.) äänestimerkinnän poiston ja ReettaHyvärinen (vihr.) merkinnän säilyttämisen puolesta. Kokouksessa junavarikon poistamista maakuntakaavasta esitti espoolainen MiaLaiho ( kok. ), joka vaati, että mahdollisia sijoituspaikkoja selvitetään vielä lisää.

Uutta junavarikkoa on kaavailtu Kehä III:n ja rantaradan väliselle metsä-ja peltoalueelle Espoon ja Kirkkonummen rajalle.

Maakuntakaavassa ei Laihon mielestä tarvitse välttämättä olla varikkomerkintää ja varikkoa voidaan suunnitella myös Espoon ja Kirkkonummen omalla kaavoituksella. Sinänsä Laiho ja muutkin varikkomerkinnän poistamista kannattaneet pitivät varikkoa tarpeellisena hankkeena, jota tarvitaan tulevaisuudessa Espoon kaupunkiradan takia. Myös Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi piti varikkoa tarpeellisena.

− Ymmärrämme sen tarpeen, mutta ei väkisin eikähinnalla millä hyvänsä ja huonolla valmistelulla, Haapaniemi totesi. Haapaniemen mielestä varikolle voidaan löytää parempi paikka yhteisellävalmistelulla. Kirkkonummea maakuntavaltuustossa edustanut Reetta Hyvärinen kannatti varikkomerkinnän säilyttämistä ja korosti, ettei se välttämättä merkitse varikon rakentamista. Varikko on Hyvärisen mielestä järkevä sijoittaa liikeneen päätepisteen lähettyville ja Mankki-Luoma on tulevan Espoon kaupunkiradan jatkon päässä. Uudenmaan maakuntavaltuusto piti maratonkokousta kaksi päivää. Seuraavakokous on näillä näkymin elokuussa.

Paavo Rantalainen - LÄNSIVÄYLÄ | KESKIVIIKKONA 17. KESÄKUUTA 2020

23.06.2020YLE: Analys: Nu finns paragraferna som lovar fler vårdare ? men på äldreboendena lär man få vänta på större personal
07.07.2020Turun Sanomat: Turkistarhaus jakaa kokoomusta: nuorisojärjestö tyrmää koronatukitoiveet, Sirén muistuttaa kesäkuisesta toimenpidealoitteesta
06.07.2020Verkkouutiset: Laivojen tartuntoja ihmetellään: Eikö tämä ole rajoitusten vastaista?
04.07.2020Maaseudun tulevaisuus:"Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa"
03.07.2020Maaseudun tulevaisuus: Samaan lajihin
27.06.2020HS: Hoitajamitoitus sai sinettinsä eduskunnassa
27.06.2020Verkkouutiset: Kokoomusedustajat: Kotihoidon vanhukset jätetty huomiotta
26.06.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Hoivapaikan saaminen ei saa olla huutokauppaa
25.06.2020Nykypäivä: Lampurin suusta kuuluu totuus
25.06.2020Verkkouutiset: Marko Kilpi: STM:n ohjeista sekaannusta

Siirry arkistoon »