Uusi Suomi: Nyt alkoi raju al-Hol-ryöpytys: ?Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?

02.06.2020

Oppositio syyttää hallitusta kovin sanoin salailusta.

Oppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kansanedustajat syyttävät rajulla tavalla hallitusta salailusta al-Holin leirin suomalaisten tapauksessa.

”Onhan tämä käsittämätöntä, että koronapandemian poikkeustilannetta käytetään keppihevosena al-Hol-naisten tuomiselle vaivihkaa Suomeen. Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta! Ilman apuja naiset eivät olisi tänne päässeet”, kokoomuksen Mia Laiho ryöpyttää.

”Niin vain Al-holin aikuisia tuli Suomeen. Virallisen tiedonannon mukaan Turkin kautta, jonne he olivat itse päässeet karkaamaan leiriltä. Kuinka uskottavaa on, että nämä ihmiset pääsevät leiriltä Turkkiin ja sieltä Suomeen ilman ulkoministeriön ja erityisedustajan apua?” perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen kirjoittaa blogissaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoi tänään maanantaina, että suomalaisviranomaiset ovat auttaneet al-Holin leiriltä lähteneitä perheitä vasta sitten, kun nämä olivat ylittäneet Turkin rajan.

Haavisto sanoi perjantaina Ilta-Sanomissa, ettei Suomella ole nopeaa keinoa auttaa al-Holissa olevia suomalaisia.

”Ulkoministeri Haavisto antoi vielä perjantaina haastattelun, jossa toteaa ettei leiriltä pääse ulos lähinnä siksi, että kurdihallinto haluaa luoda oikeusjärjestelmän, jossa terrorismiin syyllistyneet tuomittaisiin paikan päällä. Tulee väkisinkin vaikutelma, että Haavisto hämäsi kansaa”, Rantanen syyttää.

Ulkoministeriö on todennut, ettei suomalaisviranomaisten tiedossa ole, miten suomalaiset ovat päässeet pois al-Holin leiriltä.

Hallituspuolueissa puhutaan lasten edusta, mutta hallituskumppaneiden kesken on nähtävissä selvä ero retoriikassa.

Jenni Tamminen - päivitetty 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-alkoi-raju-al-hol-ryopytys-haikailematonta-toimintaa-maan-hallitukselta/dcde80fe-f8e7-471e-8a8c-9775e7134576

23.06.2020YLE: Analys: Nu finns paragraferna som lovar fler vårdare ? men på äldreboendena lär man få vänta på större personal
07.07.2020Turun Sanomat: Turkistarhaus jakaa kokoomusta: nuorisojärjestö tyrmää koronatukitoiveet, Sirén muistuttaa kesäkuisesta toimenpidealoitteesta
06.07.2020Verkkouutiset: Laivojen tartuntoja ihmetellään: Eikö tämä ole rajoitusten vastaista?
04.07.2020Maaseudun tulevaisuus:"Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa"
03.07.2020Maaseudun tulevaisuus: Samaan lajihin
27.06.2020HS: Hoitajamitoitus sai sinettinsä eduskunnassa
27.06.2020Verkkouutiset: Kokoomusedustajat: Kotihoidon vanhukset jätetty huomiotta
26.06.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Hoivapaikan saaminen ei saa olla huutokauppaa
25.06.2020Nykypäivä: Lampurin suusta kuuluu totuus
25.06.2020Verkkouutiset: Marko Kilpi: STM:n ohjeista sekaannusta

Siirry arkistoon »