Nykypäivä: Kokoomuslaiset syyttelivät hallitusta ?paniikkiratkaisusta? ? Kaiken takana olivatkin perussuomalaiset, Matti Vanhanen ja eduskunta

28.02.2020

Hallitus ”vaikuttaa olevan paniikissa”, syytti kokoomusedustaja perinteisen kyselytunnin korvauduttua pääministerin ilmoituksella. Hallitus ei kuitenkaan ollut päättänyt siirrosta.

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho otti torstaina voimakkaasti kantaa tietoon, että eduskunnan kyselytunti korvautuu pääministerin ilmoituksella Suomen varautumisesta koronaviruksen leviämiseen.

”Marinin hallitus vaikuttaa olevan paniikissa, kun kyselytunti sai siirtyä koronan tieltä. Jättäkää hallitus kuitenkin viranomaisviestintä ja ohjeiden antaminen asiantuntijoille”, lääkäritaustainen Laiho kirjoitti Twitterissä.

Hänen tviittiään jakoi eteenpäin toinen kokoomusedustaja Timo Heinonen. Myös kolmas kokoomuslainen Sinuhe Wallinheimo osoitteli syyttävää sormea hallitukseen.

”Eli kyselytunti, jossa oppositio saa haastaa hallitusta, muuttuu tänään pääministeri Sanna Marinin ilmoitukseksi? Melko epäonnistunut ratkaisu”, kansanedustaja tviittasi.

”Ei kyselytunteja pidä muuttaa hallituksen tiedotustilaisuuksiksi”, kirjoitti myös Heinonen.

Tosiasiassa Marinin hallitus ei ollut päättänyt siirrosta. Toisen oppositiopuolueen perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoo blogissaan sekä Twitterissä ehdottaneensa siirtoa puhemies Matti Vanhaselle.

”Eduskunta käsitteli tänään aloitteestani kyselytunnin sijaan pääministerin ilmoitusta mahdolliseen epidemiaan varautumisesta”, Tavio kirjoittaa blogissaan.

Eduskunnan puhemies Vanhanen puolestaan kertoo Ilta-Sanomille, että hän päätti asiasta, kun koronatiedotuksen tarpeesta oli herännyt kysymyksiä usealta taholta. Vanhasen ryhmille esittämää ajatusta ei vastustettu.

Hallituspuolueiden edustajat vastasivatkin kärkkäästi Mia Laihon kritiikkiin.

”Edustajakollegan olisi syytä edes vähän perehtyä Eduskunnan työjärjestykseen: puhemiesneuvosto päättää kyselytunnin siirtämisestä. Kokoomuksellakin siellä edustus”, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen kirjoitti.

”Nyt ei mennyt ihan putkeen. Tiedät hyvin, mistä suunnasta tämä lähti kuten myös sen, että kaikki eduskuntaryhmät olivat näin toimimisen kannalla. Joten ei kannata tämän asian kanssa politikoida, Mia Laiho”, rkp:n ryhmänjohtaja Anders Adlercreutz kirjoitti.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan kokoomuksen ”kuittausta puhemies ei tosiaan odottanut, vaan päätös tuli ennen kuin otimme mitään kantaa”.

”Mutta näillä nyt mennään. Hyvää, että suomalaiset saavat myös suoran televisiolähetyksen muodossa infon ja tietoon eduskuntaryhmien näkökulmat”, Mykkänen jatkaa Twitterissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo otti asiaan kantaa sovittelevasti.

Teppo Ovaskainen

päivitetty 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kokoomuslaiset-syyttelivat-hallitusta-paniikkiratkaisusta-kaiken-takana-olivatkin-perussuomalaiset-matti-vanhanen-ja-eduskunta/91db63fa-6390-4d86-9f5f-54d9efb3e67a

30.03.2020Verkkouutiset: Hoitohenkilökuntaa tulisi testata erittäin matalalla kynnyksellä
27.03.2020HS: Espoon ei pidä tehdä Apotti-päätöstä koronakriisin keskellä
26.03.2020Mediuutiset: Lääkäriltä kovat sanat Suomen koronatunaroinnista ? esittää ongelmaan järeää tehokeinoa
26.03.2020Talouselämä: Lääkäriltä kovat sanat Suomen koronatunaroinnista ? esittää ongelmaan järeää tehokeinoa
25.03.2020Verkkouutiset: "Ei se näin voi mennä" - Ulkomailta palaavat oikeaan karanteeniin
25.03.2020Verkkouutiset: Anna-Kaisa Ikonen: Varauduttava vakavan ennusteen mukaisesti
25.03.2020Debaattimedia: Kokoomuksen Laiho: Ulkomailta palaavat saatava todelliseen karanteeniin
24.03.2020Uusi Suomi: Oppositio huolestui suojavarusteista: ?Epidemia-aalto vasta edessä - On toimittava ennen kuin tilanne leviää käsiin?
23.03.2020Debaattimedia: Kokoomuksen Mia Laiho: Terveydenhuollon suojavarusteita on valmistettava myös Suomessa
23.03.2020Verkkouutiset: Suojavarusteita valmistettava myos suomessa

Siirry arkistoon »