Maaseudun tulevaisuus: Mustien lampaiden aika

28.02.2020

Perussuomalaisten asiallinen ryhmänjohtaja Ville Tavio puolustaa kiitettävästi ryhmänsä mustia lampaita. Lain rajoja kahta puolta nuolevat kohu-lausunnot ovat kuulemma kokemattomuudesta tai kiireestä johtuneita harkitsemattomuuksia.Heti Tavion selityksen jälkeen varsinaissuomalainen Vilhelm Junnila (ps.) esitti täysistunnossa seksirikollisille kemiallista kastraatiota etnisin perustein. Maallikon mielestä Juha Mäenpää (ps.) killuu paljon yleisluontoisemmasta rasismista tikun nokassa, mutta julkisuus ei ole tasapuolinen tuomari. Usein nämä ”kiireelliset harkitsemattomuudet” näyttävät sattuvan varapuhemies Juho Eerolan (ps.) vahtivuorolla. 
Ennen vanhaan äärioikeistolaisen leiman sai kriittisestä suhtautumisesta Neuvostoliittoon. Venäjän presidentti Vladimir Putin määrittelee avioliiton miehen ja naisen väliseksi. Suomen sosiaaliministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) uskoo, että koiraskin poikii. Onko hän äärioikeistolainen? Putinin ajatusten vahvin tukija Suomessa on Päivi Räsänen (kd.). Tutkivatko viranomaiset häntä siis äärivasemmiston agenttina? Poliisi-kirjailija Marko Kilpi (kok.) käyttää taitavaa sanaansa vain asian tullen. Kilpi keräsi yli sata alle-kirjoittajaa eli eduskunnan enemmistön aloitteeseensa, joka antaisi lääkärille mahdollisuuden määrätä muistisairaan kantamaan turvaranneketta. Lääkäri Mia Laiho (kok.) muistutti, että itse-määräämisoikeuden rajoittamista on myös muistisairaan pitäminen suljetussa tilassa. Opettaja Pasi Kivisaari (kesk.) totesi, että viranomaisilla lienee jo nyt mahdollisuus seurata, missä kukin kulkee. Ei puhelinta kannettaessa ajatella itsemääräämisoikeutta. 
Muistiliiton puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) epäili aloitetta. Jos muistisairas ei ranneketta halua, hän repii sen pois. Mäkisalo-Ropposen mielestä kotona asuvia muistisairaita pitäisi helpommin siirtää laitoksiin
Kirjoittaja on vapaatoimittaja Pekka Alarotu
Maaseudun tulevaisuus - perjantaina 28. helmikuuta 2020
30.03.2020Verkkouutiset: Hoitohenkilökuntaa tulisi testata erittäin matalalla kynnyksellä
27.03.2020HS: Espoon ei pidä tehdä Apotti-päätöstä koronakriisin keskellä
26.03.2020Mediuutiset: Lääkäriltä kovat sanat Suomen koronatunaroinnista ? esittää ongelmaan järeää tehokeinoa
26.03.2020Talouselämä: Lääkäriltä kovat sanat Suomen koronatunaroinnista ? esittää ongelmaan järeää tehokeinoa
25.03.2020Verkkouutiset: "Ei se näin voi mennä" - Ulkomailta palaavat oikeaan karanteeniin
25.03.2020Verkkouutiset: Anna-Kaisa Ikonen: Varauduttava vakavan ennusteen mukaisesti
25.03.2020Debaattimedia: Kokoomuksen Laiho: Ulkomailta palaavat saatava todelliseen karanteeniin
24.03.2020Uusi Suomi: Oppositio huolestui suojavarusteista: ?Epidemia-aalto vasta edessä - On toimittava ennen kuin tilanne leviää käsiin?
23.03.2020Debaattimedia: Kokoomuksen Mia Laiho: Terveydenhuollon suojavarusteita on valmistettava myös Suomessa
23.03.2020Verkkouutiset: Suojavarusteita valmistettava myos suomessa

Siirry arkistoon »