Iltasanomat: Valmisteleeko Traffic Management Finland Oy jo tiemaksuja? Näin vastasi liikenneministeri Harakka

04.02.2020

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho jätti joulukuussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen tiemaksujen käyttöönoton valmistelusta.

Kysymyksessään edustaja Laiho halusi tietää, onko liikenne- ja viestintäministeriössä ja sen ohjauksessa olevassa valtion erityistehtäväyhtiössä Traffic Management Finland Oy:ssä aloitettu tiemaksujen käyttöönoton valmistelu ja maksujen teknisen keräämisjärjestelmän toteuttaminen.

”Ja jos hallitus suunnittelee veroluonteisiksi verrattavien tiemaksujen käyttöönottoa, miten hallitus aikoo turvata kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun liittyen vapaaseen liikkumiseen ja verokohteluun?”, kansanedustaja jatkoi vielä.

Muutama viikko sitten eduskunnan Vaski-tietokantaan ilmestynyt liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd) vastaus kysymykseen kuuluu nyt seuraavasti:

”Pääministeri (Sanna) Marinin (sd) hallitusohjelman Osallistava ja osaava Suomi -sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta mukaan hallituskaudella valmistellaan hallitusohjelman otsikkoa toteuttavia liikenteen verotuksen uudistuksia. Hallitusohjelman mukaan säädetään laki, joka mahdollistaa kaupunkiseutujen liikenteen hallintaan tähtäävien ruuhkamaksujen käyttöönoton.”

Sen jälkeen Harakka painottaa vielä vastauksessaan, että vaikka laki ruuhkamaksusta astuisikin voimaan, on seuraava päätösporras joka tapauksessa kunnallinen:

”Mahdollinen maksu vaatisi siis aina erillisen paikallisen päätöksen. Valmisteluun perustetaan työryhmä. Työryhmää ei ole vielä perustettu. Traffic Management Finland Oy:ssa ei ole valmisteltu tiemaksun käyttöönottoa tai maksujen teknisen keräämisjärjestelmän toteuttamista.”

Ruuhkamaksujen nimellä kulkevia tiemaksuja on vaatinut kovaäänisesti käyttöön muun muassa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL.

Tommi Lempinen

https://www.is.fi/autot/art-2000006395566.html

20.02.2020UusiSuomi: Kirjallinen kysymys koronaviruksesta: ?Suomi voi jäädä nuolemaan näppejään?
19.02.2020Verkkouutiset: Miten koronaviruksen leviämiseen on varauduttu?
18.02.2020YLE: Kokoomuskansanedustaja: Diabeetikkojen vapaaehtoisen varusmiespalveluksen lopetus perustuu virheellisiin tietoihin
15.02.2020Verkkouutiset: Onko hallitus unohtanut potilasdirektiivin?
13.02.2020HS: Hallituksen avustajien määrä kuumensi keskustelua edus­kunnassa ? ?Nyt tämä alkaa mennä aika paksuksi?, pää­ministeri Marin vastasi hoitaja­vertaukseen
13.02.2020Iltasanomat: Marin kypsyi opposition väitteisiin: ?Nyt tämä keskustelu alkaa mennä aika paksuksi?
13.02.2020Iltalehti: Pääministeri Marin hermostui opposition valitukseen erityisavustajien määrästä: ?Nyt tämä alkaa mennä aika paksuksi?
12.02.2020Verkkouutiset: Kuuluisa 0,7-mitoitus sopii, mutta meneekö kotihoito kaaokseen?
10.02.2020Aamulehti: Parkkipaikkojen puute haittaa kotihoidon hoitajien työtä etenkin suurissa kaupungeissa
08.02.2020Verkkouutiset: Maakuntahallinto on kuoleman suudelma

Siirry arkistoon »