Iltasanomat: Valmisteleeko Traffic Management Finland Oy jo tiemaksuja? Näin vastasi liikenneministeri Harakka

04.02.2020

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho jätti joulukuussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen tiemaksujen käyttöönoton valmistelusta.

Kysymyksessään edustaja Laiho halusi tietää, onko liikenne- ja viestintäministeriössä ja sen ohjauksessa olevassa valtion erityistehtäväyhtiössä Traffic Management Finland Oy:ssä aloitettu tiemaksujen käyttöönoton valmistelu ja maksujen teknisen keräämisjärjestelmän toteuttaminen.

”Ja jos hallitus suunnittelee veroluonteisiksi verrattavien tiemaksujen käyttöönottoa, miten hallitus aikoo turvata kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun liittyen vapaaseen liikkumiseen ja verokohteluun?”, kansanedustaja jatkoi vielä.

Muutama viikko sitten eduskunnan Vaski-tietokantaan ilmestynyt liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd) vastaus kysymykseen kuuluu nyt seuraavasti:

”Pääministeri (Sanna) Marinin (sd) hallitusohjelman Osallistava ja osaava Suomi -sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta mukaan hallituskaudella valmistellaan hallitusohjelman otsikkoa toteuttavia liikenteen verotuksen uudistuksia. Hallitusohjelman mukaan säädetään laki, joka mahdollistaa kaupunkiseutujen liikenteen hallintaan tähtäävien ruuhkamaksujen käyttöönoton.”

Sen jälkeen Harakka painottaa vielä vastauksessaan, että vaikka laki ruuhkamaksusta astuisikin voimaan, on seuraava päätösporras joka tapauksessa kunnallinen:

”Mahdollinen maksu vaatisi siis aina erillisen paikallisen päätöksen. Valmisteluun perustetaan työryhmä. Työryhmää ei ole vielä perustettu. Traffic Management Finland Oy:ssa ei ole valmisteltu tiemaksun käyttöönottoa tai maksujen teknisen keräämisjärjestelmän toteuttamista.”

Ruuhkamaksujen nimellä kulkevia tiemaksuja on vaatinut kovaäänisesti käyttöön muun muassa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL.

Tommi Lempinen

https://www.is.fi/autot/art-2000006395566.html

04.09.2020HS: Koronavilkun hälytys voi johtaa jopa kahden viikon karanteeniin - Saitko altistusilmoituksen? Vastaa HS:n kyselyyn
01.09.2020Savonsanomat: Puolustusvoimat tarkentaa maastoruokailuohjetta kritiikin jälkeen ? "Osa varusmiehistä on kokenut, ettei ruoka tahdo riittää"
21.07.2020Verkkouutiset: Hallitukselta vaaditaan toimia: Matkailusta ei saa tulla viruslinkoa
28.09.2020Verkkouutiset: Uskomatonta vallankäyttöä ? survotaanko sotea väkisin?
26.09.2020Verkkouutiset: Kokoomusedustajat: Hallitus romuttaa oppilashuollon
25.09.2020Uusi Suomi: Kansanedustaja Mia Laiho nostaa esiin vaietun palkka-asian, joka voi tulla kalliiksi ? Matti Vanhasen miljardipotti herättää kysymyksiä
25.09.2020Uusi Suomi: Kansanedustaja ihmettelee: Sanna Marin lupasi painokkaasti ? Ei ole mitään rahaa näkynyt
24.09.2020Iltasanomat: Sotesta väännetään taas syksyllä ? keskustan unelma maakunnista jäämässä pitkälti toteutumatta
23.09.2020Verkkouutiset: Kokoomusedustajat sulkisivat yökerhot
23.09.2020MTV: Yökerhot laitettava kiinni ja koululaisille maskisuositus, vaativat kokoomusedustajat ? Nyt olisi korkea aika

Siirry arkistoon »