IS: Valmistellaanko valtion tieliikenteenohjausfirman alla nyt tiemaksuja? Näin IS:lle vastattiin

02.01.2020

Valmistellaanko valtion liikenteenohjausfirman alla nyt tiemaksuja? Näin IS:lle vastattiin

Kaupunkiseutujen tiemaksut koskisivat toteutuessaan ensisijaisesti pääkaupunkiseutua, mutta mahdollisesti myös osaa ns. maakuntakaupungeista. Teknisesti tiemaksut olisi mahdollista yhdistää myös muuhun liikenneverotukseen, paljon puhuttu km-vero mukaan lukien.

Kaupunkiseutujen tiemaksut koskisivat toteutuessaan ensisijaisesti pääkaupunkiseutua, mutta mahdollisesti myös osaa ns. maakuntakaupungeista. Teknisesti tiemaksut olisi mahdollista yhdistää myös muuhun liikenneverotukseen, paljon puhuttu km-vero mukaan lukien.

Julkaistu: 2.1. 10:26

Traffic Management Finland Group (TMFG) tarjoaa Digitrafficiksi nimetyn laskutusalustan liikennetiedoille. Mutta valmistellaanko yhtiössä myös tiemaksuja?

Jo valtion omistaman liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finland Oy:n perustamisen yhteydessä esitettiin epäilyksiä siitä, että yhtiössä aloitettaisiin tiemaksujen mahdollistavan teknologian suunnittelu ja käyttöönoton valmistelu.

Puheet yhtiön roolista tiemaksuasiassa nousivat joulukuun lopulla uudestaan pinnalle, kun kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho esitti hallitukselle yhä vastausta odottavan kirjallisen kysymyksen siitä, valmistellaanko Traffic Management Finland Oy:ssä tiemaksujen käyttöönottoa ja maksujen teknisen keräämisjärjestelmän toteuttamista.

Erityisen huolissaan Laiho oli mahdollisuudesta, että tiemaksuja ja niiden vaatimia teknisiä ratkaisuja oltaisiin toteuttamassa yhtiömuodon suojaamana ja ilman poliittista keskustelua.

Ilta-Sanomat pyysi Laihon esittämään kysymykseen vastausta suoraan TMFG:ltä, jonka vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariaho vastasi IS:lle sanatarkasti näin:

– Kiitos viestistäsi. Emme tällä hetkellä valmistele asiaa, eikä meillä ole tähän liittyvää hanketta käynnissä. Lisätietoa strategiastamme löytyy täältä: https://www.tmfg.fi/fi/tmfg-3.

Viestipalvelu Twitterissä Saariaho tähdensi vielä seuraavasti:

– Tiemaksut ovat poliittinen päätös. Emme yhtiönä valmistele asiaa.

Traffic Management Finland Oy on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa. Liikenteenohjausroolinsa ohella yhtiö aikoo omien sanojensa mukaan toimia myös ”liikenteen innovaatioalustana”.

03.06.2020Verkkouutiset: "Tappi irti?" oppositiossa ihmetellään lisäbudjettia
02.06.2020YLE: Pitäisikö perheen itse saada valita, onko lapsi etä- vai lähiopetuksessa? Näin Suomen koronapesäkkeen kansanedustajien äänet jakautuvat
02.06.2020Uusi Suomi: Nyt alkoi raju al-Hol-ryöpytys: ?Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?
01.06.2020Talouselämä: "Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?" Näin rajusti oppositioedustajat syyttävät hallitusta al-Hol-salailusta
29.05.2020YLE: Eduskunta hyväksyi ravintoloiden poikkeusrajoitukset ? Kiuru: Mikään alue ei voi päästä kuin koira veräjästä
29.05.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Alueellisuuden lykkääminen pettymys
29.05.2020Verkkouutiset: Vihreiden ryhmäkuri on ihan samaa
28.05.2020Päivän lehti: Munuaisen luovuttaja joutuu maksamaan epäitsekkäästä teostaan ? yhteiskunta säästää 40 000 euroa vuodessa
27.05.2020Verkkouutiset: Karanteenista ja eristyksestä epäselvyyttä ? isoja seurauksia
26.05.2020Verkkouutiset: Vihreät ja keskusta vastaan - näin kukin äänesti alkoholin ulosmyynnistä

Siirry arkistoon »