Verkkouutiset: Kasarmeissa vakavia sisäilmaongelmia

18.12.2019

Ongelmaa on havaittu eniten Jääkäriprikaatissa, Karjalan Prikaatissa ja Panssariprikaatissa.

– Asepalvelukseen astuvien täytyy voida luottaa siihen, että he voivat suorittaa velvollisuutensa kunnialla asianmukaisissa tiloissa, kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) katsoo.

Pauli Kiuru on jättänyt yhdessä kahdeksan muun kokoomuksen kansanedustajan kanssa hallitukselle kirjallisen kysymyksen puolustuskiinteistöjen sisäilmaongelmista.

Edustajat katsovat, että vuosittain aivan liian moni joutuu keskeyttämään palveluksensa kokonaan ongelmien vakavuuden vuoksi. Ylen hiljattain tekemän selvityksen mukaan ongelmaa on koettu olevan eniten ainakin Jääkäriprikaatissa, Karjalan Prikaatissa ja Panssariprikaatissa.

Kansanedustajat katsovat, että motivoituneelle nuorelle palvelun yllättävä keskeytyminen voi olla vaikutuksiltaan aloittamista suurempi tapahtuma.

– Nuori ei ole voinut siihen varautua. Keskeyttäminen muuttaa suunnitelmat tavalla, joka voi vaikuttaa itsekuvaan ja osaltaan lisätä nuoren syrjäytymisriskiä, edustajat toteavat kirjallisessa kysymyksessään.

– Palveluksen keskeytys koskee myös lähipiiriä, joka on varautunut normaalin palvelusajan pituuteen. Suhtautuminen maanpuolustukseen ja Puolustusvoimiin voi muuttua varaukselliseksi. Keskeytys sisäilmaongelmien vuoksi tuntuu perustellusti epäreilulta kohtalolta myös omaisten näkökulmasta.

Kansanedustajien mukaan sama ongelma koskee myös kantahenkilökuntaa ja heidän työtilojaan. Seuraukset sisäilmaongelmille altistumisesta voivat olla vakavat.

– Pettymyksen lisäksi taakaksi voi tulla elinikäinen herkistyminen ja sairaus, joka vaikeuttaa normaalia elämää.

Kirjallisen kysymyksen ovat allekirjoittaneet Pauli Kiurun lisäksi Timo Heinonen, Mia Laiho, Sari Sarkomaa, Arto Satonen, Kari Tolvanen, Jukka Kopra, Ilkka Kanerva ja Kalle Jokinen.

28.01.2020https://www.verkkouuVerkkouutiset: keskustaedustaja tämä on karu totuus kyläkouluista
27.01.2020Verkkouutiset: Kansanedustajat vaativat lääkekustannusten kohtuullistamista
22.01.2020Verkkouutiset: Lasten harrastuksiin kansalliset sanktiot
17.01.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Hoitajien tulo helpommaksi
17.01.2020Verkkouutiset: Ministeri lupaa toimia puolustusvoimien sisäilmaongelmiin
16.01.2020Koti-Lappi: Mukaan Reumaliiton vaikuttajaverkostoon?
16.01.2020Länsiväylä: Espoossa valmistaudutaan vääntöön lasten ja vanhusten ruoasta - vihreä valtuutettu haluaa puolittaa liha- ja maitotuotteiden käytön
02.01.2020IS: Valmistellaanko valtion tieliikenteenohjausfirman alla nyt tiemaksuja? Näin IS:lle vastattiin
31.12.2019Iltasanomat: Epäilys nostaa kokoomuksessa päätään-hallitus joutuu nyt kertomaan, onko tiemaksujen keräämisjärjestelmän toteuttaminen jo aloitettu
18.12.2019KD-lehti: Lääkärikansanedustajat Mia Laiho ja Sari Tanus: Hoitamaton C-hepatiitti on riski väestölle

Siirry arkistoon »