Verkkouutiset: Kasarmeissa vakavia sisäilmaongelmia

18.12.2019

Ongelmaa on havaittu eniten Jääkäriprikaatissa, Karjalan Prikaatissa ja Panssariprikaatissa.

– Asepalvelukseen astuvien täytyy voida luottaa siihen, että he voivat suorittaa velvollisuutensa kunnialla asianmukaisissa tiloissa, kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) katsoo.

Pauli Kiuru on jättänyt yhdessä kahdeksan muun kokoomuksen kansanedustajan kanssa hallitukselle kirjallisen kysymyksen puolustuskiinteistöjen sisäilmaongelmista.

Edustajat katsovat, että vuosittain aivan liian moni joutuu keskeyttämään palveluksensa kokonaan ongelmien vakavuuden vuoksi. Ylen hiljattain tekemän selvityksen mukaan ongelmaa on koettu olevan eniten ainakin Jääkäriprikaatissa, Karjalan Prikaatissa ja Panssariprikaatissa.

Kansanedustajat katsovat, että motivoituneelle nuorelle palvelun yllättävä keskeytyminen voi olla vaikutuksiltaan aloittamista suurempi tapahtuma.

– Nuori ei ole voinut siihen varautua. Keskeyttäminen muuttaa suunnitelmat tavalla, joka voi vaikuttaa itsekuvaan ja osaltaan lisätä nuoren syrjäytymisriskiä, edustajat toteavat kirjallisessa kysymyksessään.

– Palveluksen keskeytys koskee myös lähipiiriä, joka on varautunut normaalin palvelusajan pituuteen. Suhtautuminen maanpuolustukseen ja Puolustusvoimiin voi muuttua varaukselliseksi. Keskeytys sisäilmaongelmien vuoksi tuntuu perustellusti epäreilulta kohtalolta myös omaisten näkökulmasta.

Kansanedustajien mukaan sama ongelma koskee myös kantahenkilökuntaa ja heidän työtilojaan. Seuraukset sisäilmaongelmille altistumisesta voivat olla vakavat.

– Pettymyksen lisäksi taakaksi voi tulla elinikäinen herkistyminen ja sairaus, joka vaikeuttaa normaalia elämää.

Kirjallisen kysymyksen ovat allekirjoittaneet Pauli Kiurun lisäksi Timo Heinonen, Mia Laiho, Sari Sarkomaa, Arto Satonen, Kari Tolvanen, Jukka Kopra, Ilkka Kanerva ja Kalle Jokinen.

03.06.2020Verkkouutiset: "Tappi irti?" oppositiossa ihmetellään lisäbudjettia
02.06.2020YLE: Pitäisikö perheen itse saada valita, onko lapsi etä- vai lähiopetuksessa? Näin Suomen koronapesäkkeen kansanedustajien äänet jakautuvat
02.06.2020Uusi Suomi: Nyt alkoi raju al-Hol-ryöpytys: ?Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?
01.06.2020Talouselämä: "Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?" Näin rajusti oppositioedustajat syyttävät hallitusta al-Hol-salailusta
29.05.2020YLE: Eduskunta hyväksyi ravintoloiden poikkeusrajoitukset ? Kiuru: Mikään alue ei voi päästä kuin koira veräjästä
29.05.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Alueellisuuden lykkääminen pettymys
29.05.2020Verkkouutiset: Vihreiden ryhmäkuri on ihan samaa
28.05.2020Päivän lehti: Munuaisen luovuttaja joutuu maksamaan epäitsekkäästä teostaan ? yhteiskunta säästää 40 000 euroa vuodessa
27.05.2020Verkkouutiset: Karanteenista ja eristyksestä epäselvyyttä ? isoja seurauksia
26.05.2020Verkkouutiset: Vihreät ja keskusta vastaan - näin kukin äänesti alkoholin ulosmyynnistä

Siirry arkistoon »