Länsiväylä: Uuden jäähallin kohtalo jäi auki

19.10.2019

Laaksolahti
Paavo Rantalainen

Laaksolahden käyttökiellossa ollut jäähalli revitään lähiviikkoina maan tasalle, mutta kysymys uudesta hallista leijuu yhä ilmassa.

Liki 40 valtuutettua vaati aloitteessaan viime keväänä, että uusi jäähalli Laaksolahden urheilupuistoon on pidettävä suunnitelmissa mukana. Aloite on kiertänyt viranhaltijavalmistelun ja lautakuntakäsittelyn. Vastaus oli nihkeähkö: uusi halli on joskus ehkä mahdollinen, ei kuitenkaan todennäköinen.

Espoon kaupunginhallitus ei tyytynyt maanantaina vastaukseen, vaan passitti yksimielisesti asian uudelleen valmisteluun.

–Vastaus oli ristiriitainen. Aluksi pidetään uutta hallia mahdollisena, mutta lopulta asia tyrmätään, valtuustoaloitteen alulle laittajana ollutMia Laiho (kok.) sanoo.

Vastauksessa vedottiin siihen, että jäähallien tarvetta pitää tarkastella laajemmin koko pääkaupunkiseudulla ennen kuin Espoon halleista päätetään.

Näkökulmaa Laiho pitää poikkeuksellisena, kun Espoo päättää omista palveluistaan kaupunkilaisille.

Purettavan jäähallin paikalle on tulossa vuoden kuluttua tekojää.

Laaksolahden harjoitusjäähalli jää vielä käyttöön, ja Espoon liikuntatoimi on luvannut turvata sen toiminnan vielä 10 vuotta.

Laaksolahden iso jäähalli pistettiin käyttökieltoon kattorakenteiden heikkouden takia vuonna 2012. Nyt se viimein puretaan tammikuun puoleen väliin mennessä.

26.02.2020Verkkouutiset: Hallituspuolueet estivät hoitajamitoituksen rahoituksen arvioinnin
26.02.2020Länsiväylä: Lapsia huostaanotetaan riittämättömien mielenterveyspalveluiden takia
20.02.2020UusiSuomi: Kirjallinen kysymys koronaviruksesta: ?Suomi voi jäädä nuolemaan näppejään?
19.02.2020Verkkouutiset: Miten koronaviruksen leviämiseen on varauduttu?
18.02.2020YLE: Kokoomuskansanedustaja: Diabeetikkojen vapaaehtoisen varusmiespalveluksen lopetus perustuu virheellisiin tietoihin
15.02.2020Verkkouutiset: Onko hallitus unohtanut potilasdirektiivin?
13.02.2020HS: Hallituksen avustajien määrä kuumensi keskustelua edus­kunnassa ? ?Nyt tämä alkaa mennä aika paksuksi?, pää­ministeri Marin vastasi hoitaja­vertaukseen
13.02.2020Iltasanomat: Marin kypsyi opposition väitteisiin: ?Nyt tämä keskustelu alkaa mennä aika paksuksi?
13.02.2020Iltalehti: Pääministeri Marin hermostui opposition valitukseen erityisavustajien määrästä: ?Nyt tämä alkaa mennä aika paksuksi?
12.02.2020Verkkouutiset: Kuuluisa 0,7-mitoitus sopii, mutta meneekö kotihoito kaaokseen?

Siirry arkistoon »