Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle

09.08.2019

Kansanedustaja sijoittaisi nopeuskameroita koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on huolissaan lasten turvallisuudesta liikenteessä taajamissa. Poliisi tehostaa valvontaansa usein koulujen alettua, mutta ympärivuotiseen liikennevalvontaan poliisin resurssit eivät riitä.

Poliisi on ottanut heinäkuussa käyttöön uudenlaiset liikenneturvallisuuskamerat. Niitä voi asentaa myös liikennevalojen ja suojateiden yhteyteen.

Laiho pitää kummallisena, että ”nopeustolppia asennetaan edelleen satamäärin pääasiassa maanteille eikä turvallisuuden kannalta ongelmallisimpiin paikkoihin, joita erityisesti kaupunkien taajamissa on paljon”.

– Tolppien tarkoitushan on parantaa turvallisuutta eikä toimia valtion rahastusautomaattina, Mia Laiho sanoo.

Laihon mukaan kameroita tulisi taajamissa lisätä, jotta ympärivuotinen liikennevalvonta olisi helpompaa. Tilastokeskuksen vuosien 2016-2018 tietojen mukaan taajamissa tapahtui kuusi kymmenestä kuolemantapauksesta ja yhdeksän kymmenestä loukkaantumisesta. Uhreista lähes joka kolmas menehtyi suojatiellä. Jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtui suojatiellä.

– Taajamien turvallisuutta on lisättävä. Päivittäin tapahtuu läheltä piti -tilanteita, kun pienimmät liikenteessä kulkijat jäävät ajoneuvoilta huomaamatta. Selvät ylinopeudet, punaisia päin ajamiset ja väistämisvelvollisuuden laiminlyönnit ovat taajamissa arkipäivää, mutta niistä ei kukaan tunnu olevan kiinnostunut enää siinä vaiheessa, kun koulujen alkamiseen liittyvä liikennepöly on laskeutunut, Laiho sanoo.

– Jokaisen lapsen koulutie pitää olla mahdollisimman turvallinen koko kouluvuoden ajan. Kameratolppia tulisikin asentaa nimenomaan päiväkotien ja koulujen läheisyyteen turvallisuuden parantamiseksi.

19.10.2019Verkkouutiset: Kokoomus: Terapiatakuu ensi vuoden budjettiin
19.10.2019Länsiväylä: Uuden jäähallin kohtalo jäi auki
08.10.2019Verkkouutiset: Kokoomusedustajat: Vanhuspalveluiden tilanne todella karu
05.10.2019Verkkouutiset: "Missä rahat ja hoitajat, SDP?"
04.10.2019Ilta-Sanomat: Täysi hoitajamitoitus vasta vuonna 2023
03.10.2019Verkkouutiset: Mia Laiho: Ilmaston vuoksi ei voi sivuuttaa ruoan suosituksia
27.09.2019Maaseudun Tulevaisuus: Pelastuskoulu säilyy Helsingissä - kokoomuksen kansanedustajat iloitsevat, Pohjois-Savossa ollaan tyytymättömiä
21.09.2019Verkkouutiset: Mia Laiho: Järjestöjen rahoituksen ehdoksi nuuskan vastustus
21.09.2019HBL: Samlingspartister tar upp kampen mot snusrallyt
14.09.2019Aamulehti: Kysely: Kansanedustajat pitäisivät Postin valtion omistuksessa - ovat valmiita tukemaan Postin taloutta ja tinkimään osingoista

Siirry arkistoon »