Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle

09.08.2019

Kansanedustaja sijoittaisi nopeuskameroita koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on huolissaan lasten turvallisuudesta liikenteessä taajamissa. Poliisi tehostaa valvontaansa usein koulujen alettua, mutta ympärivuotiseen liikennevalvontaan poliisin resurssit eivät riitä.

Poliisi on ottanut heinäkuussa käyttöön uudenlaiset liikenneturvallisuuskamerat. Niitä voi asentaa myös liikennevalojen ja suojateiden yhteyteen.

Laiho pitää kummallisena, että ”nopeustolppia asennetaan edelleen satamäärin pääasiassa maanteille eikä turvallisuuden kannalta ongelmallisimpiin paikkoihin, joita erityisesti kaupunkien taajamissa on paljon”.

– Tolppien tarkoitushan on parantaa turvallisuutta eikä toimia valtion rahastusautomaattina, Mia Laiho sanoo.

Laihon mukaan kameroita tulisi taajamissa lisätä, jotta ympärivuotinen liikennevalvonta olisi helpompaa. Tilastokeskuksen vuosien 2016-2018 tietojen mukaan taajamissa tapahtui kuusi kymmenestä kuolemantapauksesta ja yhdeksän kymmenestä loukkaantumisesta. Uhreista lähes joka kolmas menehtyi suojatiellä. Jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtui suojatiellä.

– Taajamien turvallisuutta on lisättävä. Päivittäin tapahtuu läheltä piti -tilanteita, kun pienimmät liikenteessä kulkijat jäävät ajoneuvoilta huomaamatta. Selvät ylinopeudet, punaisia päin ajamiset ja väistämisvelvollisuuden laiminlyönnit ovat taajamissa arkipäivää, mutta niistä ei kukaan tunnu olevan kiinnostunut enää siinä vaiheessa, kun koulujen alkamiseen liittyvä liikennepöly on laskeutunut, Laiho sanoo.

– Jokaisen lapsen koulutie pitää olla mahdollisimman turvallinen koko kouluvuoden ajan. Kameratolppia tulisikin asentaa nimenomaan päiväkotien ja koulujen läheisyyteen turvallisuuden parantamiseksi.

30.11.2019Verkkouutiset: Kokoomusedustajat: Hallitus teki rujon arvovalinnan
30.11.2019Yle: Katso puolueiden reseptit yksinasuvien tukemiseksi - asumisen kalleuteen ja syrjivään verotukseen halutaan puuttua
27.11.2019MTV: Ilotulitteiden kuluttajakauppaa rajoittava kansalaisaloite eduskunnan hampaissa - "Ajatteleeko kukaan aidosti maaseudun lapsia?"
27.11.2019Länsiväylä: HSL:ltä puuttuvat perusteet linjan 321 lakkauttamiselle
25.11.2019Verkkouutiset: Mia Laiho: Valtionavustusta hakevien taustat perattava
21.11.2019Ilta-Sanomat: Lasten ja nuorten mielen­terveys puhutti edus­kunnassa - Krista Kiuru: "Voidaan jo puhua kansan­sairaudesta"
30.10.2019Ilta-Sanomat: IS selvitti kaikkien kansan­edustajien puheen­vuorot - puhuja­listan ykkönen yllätti, yksi ei ole puhunut kertaakaan
21.10.2019Verkkouutiset: Mia Laiho ja Kari Tolvanen: Liityntäpysäköintiä parannettava
19.10.2019Verkkouutiset: Kokoomus: Terapiatakuu ensi vuoden budjettiin
19.10.2019Länsiväylä: Uuden jäähallin kohtalo jäi auki

Siirry arkistoon »