Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle

09.08.2019

Kansanedustaja sijoittaisi nopeuskameroita koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on huolissaan lasten turvallisuudesta liikenteessä taajamissa. Poliisi tehostaa valvontaansa usein koulujen alettua, mutta ympärivuotiseen liikennevalvontaan poliisin resurssit eivät riitä.

Poliisi on ottanut heinäkuussa käyttöön uudenlaiset liikenneturvallisuuskamerat. Niitä voi asentaa myös liikennevalojen ja suojateiden yhteyteen.

Laiho pitää kummallisena, että ”nopeustolppia asennetaan edelleen satamäärin pääasiassa maanteille eikä turvallisuuden kannalta ongelmallisimpiin paikkoihin, joita erityisesti kaupunkien taajamissa on paljon”.

– Tolppien tarkoitushan on parantaa turvallisuutta eikä toimia valtion rahastusautomaattina, Mia Laiho sanoo.

Laihon mukaan kameroita tulisi taajamissa lisätä, jotta ympärivuotinen liikennevalvonta olisi helpompaa. Tilastokeskuksen vuosien 2016-2018 tietojen mukaan taajamissa tapahtui kuusi kymmenestä kuolemantapauksesta ja yhdeksän kymmenestä loukkaantumisesta. Uhreista lähes joka kolmas menehtyi suojatiellä. Jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtui suojatiellä.

– Taajamien turvallisuutta on lisättävä. Päivittäin tapahtuu läheltä piti -tilanteita, kun pienimmät liikenteessä kulkijat jäävät ajoneuvoilta huomaamatta. Selvät ylinopeudet, punaisia päin ajamiset ja väistämisvelvollisuuden laiminlyönnit ovat taajamissa arkipäivää, mutta niistä ei kukaan tunnu olevan kiinnostunut enää siinä vaiheessa, kun koulujen alkamiseen liittyvä liikennepöly on laskeutunut, Laiho sanoo.

– Jokaisen lapsen koulutie pitää olla mahdollisimman turvallinen koko kouluvuoden ajan. Kameratolppia tulisikin asentaa nimenomaan päiväkotien ja koulujen läheisyyteen turvallisuuden parantamiseksi.

17.08.2019Länsiväylä: Kotitalousvähennysleikkaus kurittaa lapsiperheitä, eläkeläisiä ja naisyrittäjiä
09.08.2019IL: Koulutietä valvonut poliisi älähti lukuisista ylinopeuksista - kansanedustaja vaatii peltipoliiseja koulujen lähistölle: "Kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut..."
09.08.2019Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle
31.07.2019Verkkouutiset: Hyökkäyksiä ISIS-leirillä - "Ja osa pohtii, että aikuisetkin Suomeen?"
28.07.2019Uusi Suomi: Uusi äläkkä ruuhkamaksuista: "Onko keskustalaisten ajatuksena, että kiusa se on pienikin kiusa?"
24.07.2019IS: Liikenneministeri Sanna Marin: Sähköpotkulautojen käytölle harkittava lisäsääntelyä - myös promillerajaa tarkasteltava
18.07.2019Yle: Yli 100 000 nuorta kärsii mielenterveyden häiriöistä, ja hoito ruuhkautuu - "Jos on itsetuhoisia oireita, kolme kuukautta on pitkä aika"
12.07.2019IS: Lääkärikansanedustaja ehdottaa sähköpotkulaudoille promillerajaa: "Tällä hetkellä kulkeminen on holtitonta"
12.07.2019HS: Lääkärikansanedustaja vaatii selvitystä sähköpotkulaudoista ja kuljettajille promillerajaa "Niitä on sikin sokin jalkakäytävillä"
10.07.2019Uusi Suomi: Kansanedustaja: "Miksi opiskelijaa rangaistaan työnteosta?" Opintotuki remonttiin

Siirry arkistoon »