Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle

09.08.2019

Kansanedustaja sijoittaisi nopeuskameroita koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on huolissaan lasten turvallisuudesta liikenteessä taajamissa. Poliisi tehostaa valvontaansa usein koulujen alettua, mutta ympärivuotiseen liikennevalvontaan poliisin resurssit eivät riitä.

Poliisi on ottanut heinäkuussa käyttöön uudenlaiset liikenneturvallisuuskamerat. Niitä voi asentaa myös liikennevalojen ja suojateiden yhteyteen.

Laiho pitää kummallisena, että ”nopeustolppia asennetaan edelleen satamäärin pääasiassa maanteille eikä turvallisuuden kannalta ongelmallisimpiin paikkoihin, joita erityisesti kaupunkien taajamissa on paljon”.

– Tolppien tarkoitushan on parantaa turvallisuutta eikä toimia valtion rahastusautomaattina, Mia Laiho sanoo.

Laihon mukaan kameroita tulisi taajamissa lisätä, jotta ympärivuotinen liikennevalvonta olisi helpompaa. Tilastokeskuksen vuosien 2016-2018 tietojen mukaan taajamissa tapahtui kuusi kymmenestä kuolemantapauksesta ja yhdeksän kymmenestä loukkaantumisesta. Uhreista lähes joka kolmas menehtyi suojatiellä. Jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtui suojatiellä.

– Taajamien turvallisuutta on lisättävä. Päivittäin tapahtuu läheltä piti -tilanteita, kun pienimmät liikenteessä kulkijat jäävät ajoneuvoilta huomaamatta. Selvät ylinopeudet, punaisia päin ajamiset ja väistämisvelvollisuuden laiminlyönnit ovat taajamissa arkipäivää, mutta niistä ei kukaan tunnu olevan kiinnostunut enää siinä vaiheessa, kun koulujen alkamiseen liittyvä liikennepöly on laskeutunut, Laiho sanoo.

– Jokaisen lapsen koulutie pitää olla mahdollisimman turvallinen koko kouluvuoden ajan. Kameratolppia tulisikin asentaa nimenomaan päiväkotien ja koulujen läheisyyteen turvallisuuden parantamiseksi.

17.01.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Hoitajien tulo helpommaksi
17.01.2020Verkkouutiset: Ministeri lupaa toimia puolustusvoimien sisäilmaongelmiin
16.01.2020Koti-Lappi: Mukaan Reumaliiton vaikuttajaverkostoon?
16.01.2020Länsiväylä: Espoossa valmistaudutaan vääntöön lasten ja vanhusten ruoasta - vihreä valtuutettu haluaa puolittaa liha- ja maitotuotteiden käytön
02.01.2020IS: Valmistellaanko valtion tieliikenteenohjausfirman alla nyt tiemaksuja? Näin IS:lle vastattiin
31.12.2019Iltasanomat: Epäilys nostaa kokoomuksessa päätään-hallitus joutuu nyt kertomaan, onko tiemaksujen keräämisjärjestelmän toteuttaminen jo aloitettu
18.12.2019KD-lehti: Lääkärikansanedustajat Mia Laiho ja Sari Tanus: Hoitamaton C-hepatiitti on riski väestölle
18.12.2019Verkkouutiset: Kasarmeissa vakavia sisäilmaongelmia
16.12.2019Verkkouutiset: Koirille ja kissoille ehdotetaan rekisteriä
15.12.2019Verkkouutiset: "Sellainen vappulupaus" - hoitajamitoitus ei ehdi eduskuntaan

Siirry arkistoon »