Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle

09.08.2019

Kansanedustaja sijoittaisi nopeuskameroita koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on huolissaan lasten turvallisuudesta liikenteessä taajamissa. Poliisi tehostaa valvontaansa usein koulujen alettua, mutta ympärivuotiseen liikennevalvontaan poliisin resurssit eivät riitä.

Poliisi on ottanut heinäkuussa käyttöön uudenlaiset liikenneturvallisuuskamerat. Niitä voi asentaa myös liikennevalojen ja suojateiden yhteyteen.

Laiho pitää kummallisena, että ”nopeustolppia asennetaan edelleen satamäärin pääasiassa maanteille eikä turvallisuuden kannalta ongelmallisimpiin paikkoihin, joita erityisesti kaupunkien taajamissa on paljon”.

– Tolppien tarkoitushan on parantaa turvallisuutta eikä toimia valtion rahastusautomaattina, Mia Laiho sanoo.

Laihon mukaan kameroita tulisi taajamissa lisätä, jotta ympärivuotinen liikennevalvonta olisi helpompaa. Tilastokeskuksen vuosien 2016-2018 tietojen mukaan taajamissa tapahtui kuusi kymmenestä kuolemantapauksesta ja yhdeksän kymmenestä loukkaantumisesta. Uhreista lähes joka kolmas menehtyi suojatiellä. Jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtui suojatiellä.

– Taajamien turvallisuutta on lisättävä. Päivittäin tapahtuu läheltä piti -tilanteita, kun pienimmät liikenteessä kulkijat jäävät ajoneuvoilta huomaamatta. Selvät ylinopeudet, punaisia päin ajamiset ja väistämisvelvollisuuden laiminlyönnit ovat taajamissa arkipäivää, mutta niistä ei kukaan tunnu olevan kiinnostunut enää siinä vaiheessa, kun koulujen alkamiseen liittyvä liikennepöly on laskeutunut, Laiho sanoo.

– Jokaisen lapsen koulutie pitää olla mahdollisimman turvallinen koko kouluvuoden ajan. Kameratolppia tulisikin asentaa nimenomaan päiväkotien ja koulujen läheisyyteen turvallisuuden parantamiseksi.

21.07.2020Verkkouutiset: Hallitukselta vaaditaan toimia: Matkailusta ei saa tulla viruslinkoa
27.07.2020Ilkka-Pohjalainen: Lukijoilta: Puistojen ja saariston pilaajat saatava kuriin
23.07.2020Iltalehti: Koronaviruksen uusi valuminen Suomeen estettävä
22.07.2020Verkkouutiset: Lentokenttien lisäksi suuri huoli on maarajoista
22.07.2020Länsiväylä: "Liikennevalot" pakkauksiin
21.07.2020Iltalehti: Mielenterveys ei odota - terapiatakuu on toteutettava
21.07.2020Uusimaa: Puistojen ja saariston pilaajat saatava kuriin
15.07.2020Verkkouutiset: Vierastyöläisten testauksen huoli kasvaa: Eikö otettu opiksi?
15.07.2020Länsiväylä: Espoolainen lääkärikansanedustaja ehdottaa ruokiin energiamäärän kertovia "liikennevaloja" ? "Vatsa ei tunnista syötyjä kaloreita, vaan ainoastaan syödyn ruuan määrän"
09.07.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Ruumiinavausten väheneminen uhkaa oikeusturvaa

Siirry arkistoon »