HS: Kokoomus moittii Rinteen hallitus­ohjelmaa, perus­suomalaisten Jussi Halla-aho löytää paljon kehuttavaakin

03.06.2019

KOKOOMUKSEN puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo moittii Antti Rinteen (sd) hallitusohjelman ”talouskuvaa” toiveajatteluun rakentuvaksi.

Hän moittii myös sitä, että työllisyyden lisäämisyrityksissä suunnittelu- ja päätäntävaltaa annetaan työmarkkinajärjestöille.

”Hallitusohjelma on rakennettu hiekalle, sillä talouden kestävä pohja puuttuu. Nyt suomalaisten verotus kiristyy ja valtion velanotto uhkaa kasvaa. Hallitus suunnittelee noin 1,2 miljardin euron pysyviä menolisäyksiä, mutta summa ei tule riittämään, jos kaikki hallitusohjelmassa mainittu aiotaan toteuttaa”, Orpo sanoi kokoomuksen tiedotteessa.

Orpon mukaan keskiluokka joutuu Rinteen hallituksen uudistusten maksumieheksi.

”Hallitus laittaa keskiluokan maksamaan vaalilupauksensa. Periaate kiristää haittojen ja päästöjen verotusta on hyvä. Samassa suhteessa pitäisi kuitenkin keventää työn verotusta. Nyt kevennykset jäävät kiristyksiin verrattuna hyvin pieniksi. Työssä käyvien kukkarosta otetaan entistä enemmän”, Orpo arvioi.

MUUTKIN kokoomuksen kansanedustajat arvostelivat hallitusohjelmaa tuoreeltaan laajalti.

Kokoomuksen kansanedustaja, ministeriryhmässään ilmastoasioista vastannut Kai Mykkänen kehui hallitusohjelman ilmastolinjausten päälinjaa, mutta harmitteli turvetta ja öljylämmitystä koskevien selkeiden päätösten puuttumista.

”Hiilineutraali Suomi 2035 on kuitenkin liikaa luvattu, kun ei saatu selvyyttä turpeen veroedun poistamiseen eikä öljylämmityksestä eroon pääsyn tuomiseen kaikkien ulottuville”, Mykkänen sanoi tiedotteessa.

KOKOOMUKSEN kansanedustaja Sofia Vikman moitti tiedotteessa kotitalousvähennyksen leikkaamista sanoen sen olevan ”lyhytnäköistä vasemmistohallituksen kateuspolitiikkaa, joka heikentää työllisyyttä, lisää harmaata taloutta ja heikentää tavallisten suomalaisten mahdollisuutta palkata apua kodin töihin”.

KOKOOMUKSEN eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Mia Laiho oli huolissaan Rinteen hallitusohjelman linjauksesta muuttaa toinen kotimainen kieli pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa.

”Mikäli kieli muutetaan pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa, suurelle osalle siitä tulee pakkopullaa. Tätä myötä myös kasvaa pelko siitä, että reputtaa kokeen kokonaan ja sitä myöden heikentää omia mahdollisuuksiaan päästä korkeakouluun”, Laiho päätteli tiedotteessa.

Koko juttu luettavissa täältä

17.08.2019Länsiväylä: Kotitalousvähennysleikkaus kurittaa lapsiperheitä, eläkeläisiä ja naisyrittäjiä
09.08.2019IL: Koulutietä valvonut poliisi älähti lukuisista ylinopeuksista - kansanedustaja vaatii peltipoliiseja koulujen lähistölle: "Kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut..."
09.08.2019Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle
31.07.2019Verkkouutiset: Hyökkäyksiä ISIS-leirillä - "Ja osa pohtii, että aikuisetkin Suomeen?"
28.07.2019Uusi Suomi: Uusi äläkkä ruuhkamaksuista: "Onko keskustalaisten ajatuksena, että kiusa se on pienikin kiusa?"
24.07.2019IS: Liikenneministeri Sanna Marin: Sähköpotkulautojen käytölle harkittava lisäsääntelyä - myös promillerajaa tarkasteltava
18.07.2019Yle: Yli 100 000 nuorta kärsii mielenterveyden häiriöistä, ja hoito ruuhkautuu - "Jos on itsetuhoisia oireita, kolme kuukautta on pitkä aika"
12.07.2019IS: Lääkärikansanedustaja ehdottaa sähköpotkulaudoille promillerajaa: "Tällä hetkellä kulkeminen on holtitonta"
12.07.2019HS: Lääkärikansanedustaja vaatii selvitystä sähköpotkulaudoista ja kuljettajille promillerajaa "Niitä on sikin sokin jalkakäytävillä"
10.07.2019Uusi Suomi: Kansanedustaja: "Miksi opiskelijaa rangaistaan työnteosta?" Opintotuki remonttiin

Siirry arkistoon »