HS: Kokoomus moittii Rinteen hallitus­ohjelmaa, perus­suomalaisten Jussi Halla-aho löytää paljon kehuttavaakin

03.06.2019

KOKOOMUKSEN puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo moittii Antti Rinteen (sd) hallitusohjelman ”talouskuvaa” toiveajatteluun rakentuvaksi.

Hän moittii myös sitä, että työllisyyden lisäämisyrityksissä suunnittelu- ja päätäntävaltaa annetaan työmarkkinajärjestöille.

”Hallitusohjelma on rakennettu hiekalle, sillä talouden kestävä pohja puuttuu. Nyt suomalaisten verotus kiristyy ja valtion velanotto uhkaa kasvaa. Hallitus suunnittelee noin 1,2 miljardin euron pysyviä menolisäyksiä, mutta summa ei tule riittämään, jos kaikki hallitusohjelmassa mainittu aiotaan toteuttaa”, Orpo sanoi kokoomuksen tiedotteessa.

Orpon mukaan keskiluokka joutuu Rinteen hallituksen uudistusten maksumieheksi.

”Hallitus laittaa keskiluokan maksamaan vaalilupauksensa. Periaate kiristää haittojen ja päästöjen verotusta on hyvä. Samassa suhteessa pitäisi kuitenkin keventää työn verotusta. Nyt kevennykset jäävät kiristyksiin verrattuna hyvin pieniksi. Työssä käyvien kukkarosta otetaan entistä enemmän”, Orpo arvioi.

MUUTKIN kokoomuksen kansanedustajat arvostelivat hallitusohjelmaa tuoreeltaan laajalti.

Kokoomuksen kansanedustaja, ministeriryhmässään ilmastoasioista vastannut Kai Mykkänen kehui hallitusohjelman ilmastolinjausten päälinjaa, mutta harmitteli turvetta ja öljylämmitystä koskevien selkeiden päätösten puuttumista.

”Hiilineutraali Suomi 2035 on kuitenkin liikaa luvattu, kun ei saatu selvyyttä turpeen veroedun poistamiseen eikä öljylämmityksestä eroon pääsyn tuomiseen kaikkien ulottuville”, Mykkänen sanoi tiedotteessa.

KOKOOMUKSEN kansanedustaja Sofia Vikman moitti tiedotteessa kotitalousvähennyksen leikkaamista sanoen sen olevan ”lyhytnäköistä vasemmistohallituksen kateuspolitiikkaa, joka heikentää työllisyyttä, lisää harmaata taloutta ja heikentää tavallisten suomalaisten mahdollisuutta palkata apua kodin töihin”.

KOKOOMUKSEN eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Mia Laiho oli huolissaan Rinteen hallitusohjelman linjauksesta muuttaa toinen kotimainen kieli pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa.

”Mikäli kieli muutetaan pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa, suurelle osalle siitä tulee pakkopullaa. Tätä myötä myös kasvaa pelko siitä, että reputtaa kokeen kokonaan ja sitä myöden heikentää omia mahdollisuuksiaan päästä korkeakouluun”, Laiho päätteli tiedotteessa.

Koko juttu luettavissa täältä

03.06.2020Verkkouutiset: "Tappi irti?" oppositiossa ihmetellään lisäbudjettia
02.06.2020YLE: Pitäisikö perheen itse saada valita, onko lapsi etä- vai lähiopetuksessa? Näin Suomen koronapesäkkeen kansanedustajien äänet jakautuvat
02.06.2020Uusi Suomi: Nyt alkoi raju al-Hol-ryöpytys: ?Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?
01.06.2020Talouselämä: "Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?" Näin rajusti oppositioedustajat syyttävät hallitusta al-Hol-salailusta
29.05.2020YLE: Eduskunta hyväksyi ravintoloiden poikkeusrajoitukset ? Kiuru: Mikään alue ei voi päästä kuin koira veräjästä
29.05.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Alueellisuuden lykkääminen pettymys
29.05.2020Verkkouutiset: Vihreiden ryhmäkuri on ihan samaa
28.05.2020Päivän lehti: Munuaisen luovuttaja joutuu maksamaan epäitsekkäästä teostaan ? yhteiskunta säästää 40 000 euroa vuodessa
27.05.2020Verkkouutiset: Karanteenista ja eristyksestä epäselvyyttä ? isoja seurauksia
26.05.2020Verkkouutiset: Vihreät ja keskusta vastaan - näin kukin äänesti alkoholin ulosmyynnistä

Siirry arkistoon »