IL: Lukiolaiset tyrmistyivät pakkoruotsista yo-kirjoituksissa, yrittäjät huokaisivat helpotuksesta - Iltalehti jakoi risut ja ruusut hallitusohjelmalle

03.06.2019

Kansanedustajat kritisoivat

Myös kansanedustajilla on sanottavaa hallitusohjelmasta. Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman on tituleeraamassa uutta hallitusta kaikkien aikojen autoiluvastaisimmaksi hallitukseksi.

– Todellisuuskriittinen hallituskoalitio ei tunnu välittävän suomalaisten arjesta, jossa auto on usein välttämätön. Ihmiset eivät autoile laiskuuttaan, vaan käydäkseen töissä. Ahkerat, autoa tarvitsevat suomalaiset pistetään punavihreän kulutusjuhlan maksumiehiksi, Vestman toteaa.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Päivi Räsäsen mielestä Rinteen hallitusohjelmassa on kestämätön määrä toiveajattelua.

– Tuleva hallitus laskee ohjelman toteuttamisen paljolti hyviin talousnäkymiin sekä työllisyyden positiiviseen kehittymiseen. Kunnianhimoiset työllisyys- ja taloustavoitteet ovat kuitenkin tyhjän päällä, sillä todelliset keinot tavoitteiden toteutumiseksi puuttuvat, Räsänen toteaa.

Räsänen myös kritisoi juridisen sukupuolen käsitteen sukupuolineutraaleja henkilötunnuksia.

– Tämä tarkoittaa käytännössä myös isyyden ja äitiyden käsitteiden muutosta.Lapsen synnyttävä äiti voisi olla juridinen mies tai juridinen nainen voi olla lapsen biologinen isä. Tässä syrjäytetään lapsen oikeus luonnolliseen ja tasapainoiseen vanhemmuuteen, Räsänen toteaa.

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho epäilee Twitterissä, että Rinteen hallituksen tavoite taata kiireettömissä sairaustapauksissa pääsy lääkärin hoitoon viikossa ei ole realistinen.

Jos tviitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Laiho on myös huolissaan hallitusohjelman linjauksesta muuttaa toinen kotimainen kieli pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa. Laihon mukaan opiskelijoiden ruotsinkielentaitoja saadaan kehitettyä paremmin pakon sijasta motivoinnin avulla.

– Suomi on virallisesti kaksikielinen maa, ja meidän täytyy turvata kaikille julkiset palvelut omalla äidinkielellään. Tämä ei kuitenkaan onnistu pakottamalla jo valmiiksi stressaantuneet lukiolaiset kirjoittamaan pakollinen ruotsi ylioppilaskirjoituksissa. Tämä ei ole hyvä lähtökohta kielen opiskelulle, toteaa Laiho.

Huolensa ruotsin paluusta pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksessa on ilmaissut myös Suomen lukiolaisten liitto. Liiton mukaan pakollinen koe lisää lukiolaisten paineita kirjoituksissa.

Jos tviitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Koko juttu luettavissa täältä

15.06.2019Verkkouutiset: Mia Laiho huolissaan hätäkeskuksista
03.06.2019HS: Kokoomus moittii Rinteen hallitus­ohjelmaa, perus­suomalaisten Jussi Halla-aho löytää paljon kehuttavaakin
03.06.2019IL: Lukiolaiset tyrmistyivät pakkoruotsista yo-kirjoituksissa, yrittäjät huokaisivat helpotuksesta - Iltalehti jakoi risut ja ruusut hallitusohjelmalle
23.05.2019Verkkouutiset: "Säätytalolla ei selvästi ole kuunneltu asiantuntijoita"
09.05.2019Verkkouutiset: "Kysäisepä samalla, mistä rahat otetaan"
08.05.2019Länsiväylä: Laaksolahden jääurheilutoiminnan jatko turvattava
02.05.2019IS: Laura Huhtasaari ulkoasiain­valiokunnan johtoon ? tässä ovat eduskunnan valiokuntien uudet puheenjohtajat
29.04.2019Valtuustoaloite Laaksolahden jääurheilutoiminnan säilyttämiseksi
17.04.2019Lääkärilehti: Mia Laiho: Perusterveydenhuollon saatavuutta pitää parantaa
11.04.2019Verkkouutiset: Veromuutokset toimivat kieltoa paremmin

Siirry arkistoon »