IL: Lukiolaiset tyrmistyivät pakkoruotsista yo-kirjoituksissa, yrittäjät huokaisivat helpotuksesta - Iltalehti jakoi risut ja ruusut hallitusohjelmalle

03.06.2019

Kansanedustajat kritisoivat

Myös kansanedustajilla on sanottavaa hallitusohjelmasta. Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman on tituleeraamassa uutta hallitusta kaikkien aikojen autoiluvastaisimmaksi hallitukseksi.

– Todellisuuskriittinen hallituskoalitio ei tunnu välittävän suomalaisten arjesta, jossa auto on usein välttämätön. Ihmiset eivät autoile laiskuuttaan, vaan käydäkseen töissä. Ahkerat, autoa tarvitsevat suomalaiset pistetään punavihreän kulutusjuhlan maksumiehiksi, Vestman toteaa.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Päivi Räsäsen mielestä Rinteen hallitusohjelmassa on kestämätön määrä toiveajattelua.

– Tuleva hallitus laskee ohjelman toteuttamisen paljolti hyviin talousnäkymiin sekä työllisyyden positiiviseen kehittymiseen. Kunnianhimoiset työllisyys- ja taloustavoitteet ovat kuitenkin tyhjän päällä, sillä todelliset keinot tavoitteiden toteutumiseksi puuttuvat, Räsänen toteaa.

Räsänen myös kritisoi juridisen sukupuolen käsitteen sukupuolineutraaleja henkilötunnuksia.

– Tämä tarkoittaa käytännössä myös isyyden ja äitiyden käsitteiden muutosta.Lapsen synnyttävä äiti voisi olla juridinen mies tai juridinen nainen voi olla lapsen biologinen isä. Tässä syrjäytetään lapsen oikeus luonnolliseen ja tasapainoiseen vanhemmuuteen, Räsänen toteaa.

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho epäilee Twitterissä, että Rinteen hallituksen tavoite taata kiireettömissä sairaustapauksissa pääsy lääkärin hoitoon viikossa ei ole realistinen.

Jos tviitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Laiho on myös huolissaan hallitusohjelman linjauksesta muuttaa toinen kotimainen kieli pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa. Laihon mukaan opiskelijoiden ruotsinkielentaitoja saadaan kehitettyä paremmin pakon sijasta motivoinnin avulla.

– Suomi on virallisesti kaksikielinen maa, ja meidän täytyy turvata kaikille julkiset palvelut omalla äidinkielellään. Tämä ei kuitenkaan onnistu pakottamalla jo valmiiksi stressaantuneet lukiolaiset kirjoittamaan pakollinen ruotsi ylioppilaskirjoituksissa. Tämä ei ole hyvä lähtökohta kielen opiskelulle, toteaa Laiho.

Huolensa ruotsin paluusta pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksessa on ilmaissut myös Suomen lukiolaisten liitto. Liiton mukaan pakollinen koe lisää lukiolaisten paineita kirjoituksissa.

Jos tviitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Koko juttu luettavissa täältä

03.06.2020Verkkouutiset: "Tappi irti?" oppositiossa ihmetellään lisäbudjettia
02.06.2020YLE: Pitäisikö perheen itse saada valita, onko lapsi etä- vai lähiopetuksessa? Näin Suomen koronapesäkkeen kansanedustajien äänet jakautuvat
02.06.2020Uusi Suomi: Nyt alkoi raju al-Hol-ryöpytys: ?Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?
01.06.2020Talouselämä: "Häikäilemätöntä toimintaa maan hallitukselta!?" Näin rajusti oppositioedustajat syyttävät hallitusta al-Hol-salailusta
29.05.2020YLE: Eduskunta hyväksyi ravintoloiden poikkeusrajoitukset ? Kiuru: Mikään alue ei voi päästä kuin koira veräjästä
29.05.2020Verkkouutiset: Mia Laiho: Alueellisuuden lykkääminen pettymys
29.05.2020Verkkouutiset: Vihreiden ryhmäkuri on ihan samaa
28.05.2020Päivän lehti: Munuaisen luovuttaja joutuu maksamaan epäitsekkäästä teostaan ? yhteiskunta säästää 40 000 euroa vuodessa
27.05.2020Verkkouutiset: Karanteenista ja eristyksestä epäselvyyttä ? isoja seurauksia
26.05.2020Verkkouutiset: Vihreät ja keskusta vastaan - näin kukin äänesti alkoholin ulosmyynnistä

Siirry arkistoon »