Länsiväylä: Laaksolahden jääurheilutoiminnan jatko turvattava

08.05.2019

Länsiväylässä (1.5.) uutisoitiin kaupungin suunnitelmista Laaksolahden urheilupuiston osalta. Suunnitelmat lopettaisivat käytännössä jääurheilutoiminnan Laaksolahdesta ja näin koko Pohjois-Espoon alueelta. Tämä olisi takaisku erityisesti lapsille ja nuorille ja veisi heiltä mahdollisuudet harrastaa jääurheilulajeja kohtuullisen lähellä kotia.

Laaksolahdessa on jäljellä enää harjoitushalli varsinaisen jäähallin jouduttua käyttökieltoon vuonna 2010. Harjoitushallin toiminta voi sellaisenaan jatkua enää 2020 alkupuolelle saakka. Kaupungin suunnitelmissa on tämän jälkeen korvata halli pelkällä ulkoluisteluradalla ja keskittää jääurheilutoimintaa Latokaskeen, Matinkylään ja Espoonlahteen. Laaksolahden urheilupuiston painopistettä kaupunki haluaa ohjata enemmän niin sanottuun vapaa-ajan liikuntaan. Poliittisille päättäjille asiaa ei ole vielä esitelty.

Tämä on täysin käsittämätöntä koko Pohjois-Espoon kannalta. Alueella toimii useita jääurheiluseuroja ja ryhmiä, jotka käyttävät Laaksolahden jäähallia. Espoon Kiekkoseuralla on kilpailuja harrastustoimintaa aikuisten jääkiekossa, tyttöjen ja poikien jääkiekossa sekä ringetessä. Myös taitoluisteluseurat ja lähialueen koulut ja päiväkodit ovat käyttäneet Laaksolahden hallia. Tällä suunnitelmalla olla rakentamatta jäähallia Laaksolahteen kaupunki haluaa ohjata noin tuhannen lapsen ja nuoren harrastamisen kymmenien kilometrien päähän Pohjois-Espoosta Etelä-Espooseen, jonne julkisilla kulkeminen on huonojen yhteyksien vuoksi lähes mahdotonta ja tekisi perheiden arjesta haastavaa.

Kaupungin tulee ehdottomasti lisätä Laaksolahden urheilupuiston kehittämissuunnitelmaan myös mahdollisuus ympärivuotiseen jääurheiluun. Harjoitushallin sulkeuduttua tilalle tarvitaan nopealla aikataululla uusi jäähalli. Espoo liikkuu periaatteen mukaisesti lapsille ja nuorille pitää tarjota yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa kaikkialla Espoossa. Pitkät yksityisautoilua vaativat harrastematkat kaupungin sisällä eivät tue myöskään kestävän Espoon tavoitteita.

Pohjois-Espoo on kasvavaa aluetta, jossa kaavoituksen osalta on haluttu edistää lapsiperheiden muuttoa alueelle. Harrastusmahdollisuuksien lopettaminen on vastoin alueen kehittämisen tavoitteita.

Riikka Pakarinen
(kesk.)
kaupunginvaltuutettu

Mia Laiho
kaupunginvaltuutettu,
kansanedustaja (kok.)

18.07.2019Yle: Yli 100 000 nuorta kärsii mielenterveyden häiriöistä, ja hoito ruuhkautuu ? "Jos on itsetuhoisia oireita, kolme kuukautta on pitkä aika"
12.07.2019HS: Lääkärikansanedustaja vaatii selvitystä sähköpotkulaudoista ja kuljettajille promillerajaa ? ?Niitä on sikin sokin jalkakäytävillä?
10.07.2019Uusisuomi: Kansanedustaja: "Miksi opiskelijaa rangaistaan työnteosta?" Opintotuki remonttiin
10.07.2019HS: Vesittyikö Antti Rinteen vappusatanen? Näin oppositio ja eläkkeensaajat kommentoivat hallituksen eläkekorotuksia
27.06.2019Verkkouutiset: Kokoomusedustajat: Lain suojeltava alaikäisiä kaikissa tapauksissa
17.06.2019Verkkouutiset: Opiskelijaa rangaistaan työnteosta - "järjetöntä"
15.06.2019Verkkouutiset: Mia Laiho huolissaan hätäkeskuksista
03.06.2019HS: Kokoomus moittii Rinteen hallitus­ohjelmaa, perus­suomalaisten Jussi Halla-aho löytää paljon kehuttavaakin
03.06.2019IL: Lukiolaiset tyrmistyivät pakkoruotsista yo-kirjoituksissa, yrittäjät huokaisivat helpotuksesta - Iltalehti jakoi risut ja ruusut hallitusohjelmalle
23.05.2019Verkkouutiset: "Säätytalolla ei selvästi ole kuunneltu asiantuntijoita"

Siirry arkistoon »