Keski-Uusimaa: Tiemaksut eivät ole oikea tie

06.03.2019

Autoilijoita on viime aikoina syyllistetty ilmastonmuutoksen varjolla. Vastakkainasettelu joukkoliikenteen ja autoilun välillä ei ole hedelmällistä.

Ilmastonmuutos on vakava asia, mutta keskusteluun vaaditaan malttia ja asioiden asettamista oikeisiin mittasuhteisiin.

Tosiasia on, että autoliikennettä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.

Teknologian kehityksen myötä liikennettä on kuitenkin mahdollista kehittää vähäpäästöisemmäksi.

Tulevaisuudessa sähköä tai biokaasua käyttävän ajoneuvon olisi oltava kuluttajalle aina fossiilista polttoainetta käyttävää autoa kilpailukykyisempi vaihtoehto.

Myös dieselille on jo olemassa vaihtoehtoinen biodiesel, jonka hinta pitäisi saada kuluttajille suotuisaksi ja sitä kautta laajempaan käyttöön.

Autokantaa voidaan ohjata ympäristöystävällisempään suuntaan myös esimerkiksi luopumalla asteittain autoverosta ja siirtämällä verotuksen painopistettä asteittain päästöjen verotukseen.

Raskas liikenne saastuttaa moninkertaisesti henkilöautoiluun verrattuna, minkä takia valtion ohjaus- ja tukitoimet raskaan liikenteen ympäristöystävällisten vaihtoehtojen löytämiseksi ovat oleellisia.

Tiemaksut eivät ole myöskään ratkaisu autoilun rajoittamiseksi.

Monelle suomalaiselle auto on välttämätön työssäkäynnin ja arjen yhteensovittamiseksi.

Tiemaksut olisivat käytännössä lisävero Uudenmaan asukkaille, asettaisivat ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan, hankaloittaisivat työllistymistä ja lisäisivät ihmisten käyttömenoja jo muutenkin elinkustannuksiltaan kalliimmalla Uudellamaalla. Tämä olisi erityisen ongelmallista lapsiperheissä.

Jotta liikenteen päästöjä saadaan laskettua, tarvitsemme sekä ympäristöystävällisempiä autoja että parempia raideyhteyksiä.

Uuttamaatakin hyödyttäviä ratahankkeita voidaan edistää hankeyhtiöiden avulla.

Moni haluaa käyttää sekä joukkoliikennettä että autoa sopivalla tavalla omien tarpeidensa mukaan.

Pyörät pyörivät myös tulevaisuudessa, mutta selvästi vähemmillä päästöillä. Päästötön liikenne toteutuu kuitenkin paremmin kannustimilla kuin kielloilla.

Mia Laiho
kansanedustaja,
eduskuntavaaliehdokas (kok.) 
Espoo

17.08.2019Länsiväylä: Kotitalousvähennysleikkaus kurittaa lapsiperheitä, eläkeläisiä ja naisyrittäjiä
09.08.2019IL: Koulutietä valvonut poliisi älähti lukuisista ylinopeuksista - kansanedustaja vaatii peltipoliiseja koulujen lähistölle: "Kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut..."
09.08.2019Verkkouutiset: Peltipoliiseja halutaan maanteiden sijaan koulujen lähelle
31.07.2019Verkkouutiset: Hyökkäyksiä ISIS-leirillä - "Ja osa pohtii, että aikuisetkin Suomeen?"
28.07.2019Uusi Suomi: Uusi äläkkä ruuhkamaksuista: "Onko keskustalaisten ajatuksena, että kiusa se on pienikin kiusa?"
24.07.2019IS: Liikenneministeri Sanna Marin: Sähköpotkulautojen käytölle harkittava lisäsääntelyä - myös promillerajaa tarkasteltava
18.07.2019Yle: Yli 100 000 nuorta kärsii mielenterveyden häiriöistä, ja hoito ruuhkautuu - "Jos on itsetuhoisia oireita, kolme kuukautta on pitkä aika"
12.07.2019IS: Lääkärikansanedustaja ehdottaa sähköpotkulaudoille promillerajaa: "Tällä hetkellä kulkeminen on holtitonta"
12.07.2019HS: Lääkärikansanedustaja vaatii selvitystä sähköpotkulaudoista ja kuljettajille promillerajaa "Niitä on sikin sokin jalkakäytävillä"
10.07.2019Uusi Suomi: Kansanedustaja: "Miksi opiskelijaa rangaistaan työnteosta?" Opintotuki remonttiin

Siirry arkistoon »