Verkkouutiset: Mia Laiho: Lasten turvallisuudesta ei saa tinkiä

20.11.2018

Kansanedustajan mukaan lasten oikeuksien parantaminen pitää ottaa voimakkaasti esille seuraavassa hallitusohjelmassa.

Kokoomuksen kansanedustaja, Lastenliiton hallituksen puheenjohtaja Mia Laiho peräänkuuluttaa jokaisen lapsen oikeutta turvalliseen elämään.

Turvallinen lapsuus on yksi kokoomuksen tiistaina julkaisemasta lapsi- ja perhepoliittisen ohjelman seitsemästä kärkiteemasta.

Yhtenä toimenpiteenä ohjelma esittää raskaana olevien äitien päihdehoitoon pääsyn helpottamista.

– Odottavien äitien päihderiippuvuus on vakava asia, sillä siitä voi aiheutua lapselle kehityshäiriöitä, kehitysviivästymiä ja vaikeaa kehitysvammaisuutta. Päihderiippuvaiset äidit olisi löydettävä jo varhaisessa vaiheessa ja annettava heille tukea päihteistä vieroitukseen.

– Tarvittaessa pitää olla mahdollisuus myös tahdonvastaiseen hoitoon, jos vahvasti päihteistä riippuvainen raskaana oleva nainen ei sitä itse ymmärrä, ja tila vaarantaa sikiön kehityksen, Mia Laiho toteaa tiedotteessa.

Laiho on erityisen tyytyväinen ohjelman esitykseen, että kaikilta lasten kanssa työskenteleviltä on selvitettävä rikostausta. Laiho on tehnyt samasta asiasta lakialoitteen muutama viikko sitten.

– Lapsen kanssa voi nykytilanteessa päätyä työskentelemään henkilö, jolla on rikostaustaa lapsiin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa. Niin ei voi jatkua. Lastemme turvallisuudesta ei saa tinkiä, Laiho vaatii.

Laiho pitää tärkeänä, että ohjelmassa on otettu tiukka linja perhe-ja lähisuhdeväkivaltaan ja kiusaamiseen. Jokaisella lapsella on oikeus elää turvallisessa ympäristössä ilman pelkoa tulla kaltoin kohdelluksi fyysisesti tai henkisesti.

– Turvakotiverkon riittävyyden varmistaminen ja niiden kehittäminen myös nuorten tarpeisiin on tervetullut lisäys.

– Jokaisella lapsella tulee olla oikeus turvalliseen elämään raskausajasta lähtien. Lasten oikeuksien parantaminen tulee tämän ohjelman myötä vahvasti näkyväksi seuraavassa hallitusohjelmassa.

26.02.2020Verkkouutiset: Hallituspuolueet estivät hoitajamitoituksen rahoituksen arvioinnin
26.02.2020Länsiväylä: Lapsia huostaanotetaan riittämättömien mielenterveyspalveluiden takia
20.02.2020UusiSuomi: Kirjallinen kysymys koronaviruksesta: ?Suomi voi jäädä nuolemaan näppejään?
19.02.2020Verkkouutiset: Miten koronaviruksen leviämiseen on varauduttu?
18.02.2020YLE: Kokoomuskansanedustaja: Diabeetikkojen vapaaehtoisen varusmiespalveluksen lopetus perustuu virheellisiin tietoihin
15.02.2020Verkkouutiset: Onko hallitus unohtanut potilasdirektiivin?
13.02.2020HS: Hallituksen avustajien määrä kuumensi keskustelua edus­kunnassa ? ?Nyt tämä alkaa mennä aika paksuksi?, pää­ministeri Marin vastasi hoitaja­vertaukseen
13.02.2020Iltasanomat: Marin kypsyi opposition väitteisiin: ?Nyt tämä keskustelu alkaa mennä aika paksuksi?
13.02.2020Iltalehti: Pääministeri Marin hermostui opposition valitukseen erityisavustajien määrästä: ?Nyt tämä alkaa mennä aika paksuksi?
12.02.2020Verkkouutiset: Kuuluisa 0,7-mitoitus sopii, mutta meneekö kotihoito kaaokseen?

Siirry arkistoon »