HS: Lääkärikansanedustaja Mia Laiho suhtautuu pidättyväisesti koulujen kuntotesteihin "Koululiikunnan pitäisi korostaa iloa"

17.09.2018

Laiho on siviiliammatiltaan lääkäri. Hän on virkavapaalla Helsingin päivystyksen johtajalääkärin virasta.

TIISTILÄN kaltainen onnettomuus olisi voinut sattua missä vain, tviittaa kokoomuslainen Espoon kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Mia Laiho (kok).
sella tai nuorella on jokin piilevä sairaus tai hänelle tulee rasituksen yhteydessä sydämen rytmihäiriö, se voi tapahtua missä tahansa, koulussa tai vapaa-ajalla.

Mia Laiho
Tiisti­lässä se sattui koulussa”, Laiho sanoo HS:lle.

Hän on siviiliammatiltaan lääkäri ja on virkavapaalla Helsingin päivystyksen johtajalääkärin virasta. Työssään hän vastaa Malmin ja Haartmanin päivystyspoliklinikoista.
Laiho korostaa, että hän ei tiedä Tiistilän tapauksen yksityiskohtia.

Hän kommentoi yleisellä tasolla sitä, miten on mahdollista, että terveeltä vaikuttava lapsi tai nuori menehtyy äkillisesti.

YKSI mahdollisuus on Laihon mukaan se, jos rasittavaa liikuntasuoritusta lähtee tekemään pian nuhakuumeen tai nielutulehduksen jälkeen tai vielä sairaana ollessaan, riski rytmihäiriöihin voi kasvaa.

Infektioiden jälkitautina voi myös esiintyä sydänlihastulehdusta, joka altistaa rytmihäiriöille.

Toinen mahdollisuus on se, että nuorella on jokin synnynnäinen sairaus, joka ei aikaisemmin ole tullut esille. ”Lasten ja nuorten äkilliset kuolemantapaukset liittyvät usein sydämen rakenteellisiin sairauksiin”, Laiho sanoo.

LAIHO suhtautuukin pidättyväisesti koulujen kuntotesteihin.

Koululiikunnan tulisi hänen mielestään korostaa liikunnan iloa, ja kannustaa siihen, että liikunnasta tulisi osa jokapäiväistä arkea.

”Liikuntaan toki kuuluu se, että rasitetaan itseä ja etsitään omia rajoja. Koulun kuntomittaukset eivät ole paras mahdollinen kannustin niille lapsille, jotka eivät ole liikunnallisesti aktiivisia. Pelkkä koululiikunta kun ei riitä siihen, että peruskunto kehittyisi”, Laiho sanoo.
06.12.2018Helsinki Times: Climate change is already a reality
01.12.2018Iltasanomat: Lääkärikansanedustaja Mia Laiho haluaa vaarallisten tartuntatautien rokotteet pakollisiksi."Vanhempien aatteelliset syyt eivät saisi olla syy"
25.11.2018Turun Sanomat: "Tasa-arvoisempi työelämä kohentaisi lapsiperheiden taloutta" Kokoomuksen Mia Laiho ei lämpene Sipilän ehdottamalle lapsilisämallille
24.11.2018Verkkouutiset: Jokaisella lapsella oltava mahdollisuus yhteen harrastukseen
24.11.2018Länsiväylä: Kiinteistövero ei saa eriarvoistaa ihmisiä
20.11.2018Verkkouutiset: Mia Laiho: Lasten turvallisuudesta ei saa tinkiä
07.11.2018Verkkouutiset: SOTE otti ison askeleen eteenpäin
05.11.2018Verkkouutiset: Kokoomuksen Mia Laiho vaatii lopettamaan aseviennin Lähi-Itään
05.11.2018HS: Helsingin pelastuskoulua ei saa lopettaa
21.10.2018Verkkouutiset: Soveltuvuuskokeet palautettava terveysalan koulutuksiin

Siirry arkistoon »