KUNTAVAALIT 2021

Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä vuodesta 2013. Kaupunginvaltuutettuna olen keskittynyt toimiviin sosiaali- ja terveyspalveluihin, lasten ja nuorten palveluihin, Espoon kauniin luontoon sekä liikenteen sujuvuuteen.

Alla teemat joihin haluan keskittyä tulevalla valtuustokaudella. Tehdään yhdessä enemmän!

Kerron myös mielelläni lisää sekä keskustelen kanssasi Espoon asioista.

Ota yhteyttä mia.laiho@edukunta.fi tai soita 050 433 6461.

MINULLE TÄRKEITÄ:

Toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut

Hoitoon ja lääkäriin pitää päästä sujuvasti. Vammaiset ja muut erityisryhmät on huomioitava palveluissa. Rahat tarvitaan ihmisten palveluihin - ei hallintoon. Matalalla kynnyksellä mielenterveyspalveluihin. Palveluihin pitää päästä myös ilman tietokonetta. Riittävät lähipalvelut turvattava.

Lapsille ja nuorille hyvä alku elämälle

Perheillä pitää olla mahdollisuus itse vaikuttaa, missä lapset hoidetaan. Tuetaan perheitä varhain, niin ongelmat eivät pääse suuriksi. Lastensuojeluun tarvitaan riittävästi turvallisia aikuisia. Kaikille lapsille lapsille mahdollisuus harrastukseen.

Opettajille enemmän aikaa opettamiseen ja oppilaiden yksilölliseen kohtaamiseen

Ei anneta kenenkään pudota kelkasta. Erityisoppilaat tarvitsevat riittävän tuen. Ryhmäkokojen pitää olla inhimilliset päiväkodeissa ja kouluissa. Terveet tilat kuuluvat kaikille. Koulukiusaamiselle tiukka stoppi. Syrjäytymisen ja väkivallan ehkäisemiseksi tarvitaan perheen, koulun, poliisin ja lastensuojelun yhteistyötä. Espooseen tarvitaan lisää lukiopaikkoja.

Jokaiselle vanhukselle kuuluu inhimillinen ja hyvä hoiva

Sekä kotihoidossa että hoivakodeissa on oltava riittävästi hoitajia ja lääkäreitä. Kun kotona ei enää pärjää, niin hoitopaikka järjestyy sujuvasti. Omaishoitajat tarvitsevat tukea, vapaapäivät mahdollisiksi palvelusetelillä.

Toimiva liikenne mahdollistaa sujuvan arjen

Työn ja perhe-elämän yhteensovittamista on helpotettava. Tarvitsemme toimivan joukkoliikenteen lisäksi myös autoja ja riittävästi pysäköintipaikkoja. Ei tiemaksuille

Huolehditaan luonnosta ja ulkoilumahdollisuuksista

Huomioidaan kestävä kehitys kaikessa toiminnassamme. Pidetään huolta Espoon ihanista vesistöistä. Suositaan terveellistä lähi- ja luomuruokaa päiväkodeissa ja kouluissa.

Terve kuntatalous

Ei kaadeta velkoja lastemme syliin. Yrityksille hyvät edellytykset yrittää ja työllistää. Oppilaitosten ja yritysten toimiva yhteistyö.