Toimintani kansanedustajana
Valtiopäivätoimet
Tästä näet kaikki eduskunnassa tekemäni lakialoitteet, toimenpidealoitteet ja talousarvioaloitteet. Tästä taas näet kaikki tekemäni kirjalliset kysymykset ja ministeriöiden vastaukset.
Puheenvuorot
Tästä näet kaikki eduskunnassa käyttämäni puheenvuorot.
Sosiaali- ja terveysvaliokunta
Toimin sosiaali- ja terveysvaliokunnan (StV) varapuheenjohtajana. Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee muun muassa sosiaali- ja terveydenhuoltoa, sosiaalivakuutusta, sosiaali- ja terveydenhuollon maksuja, eläkelainsäädäntöä sekä ympäristöterveydenhuoltoa koskevia asioita.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet ja uusimmat mietinnöt, lausunnot ja kokoukset löydät täältä.
Eduskunta päättää asioista täysistunnossa, jossa käsittelyn pohjana on kussakin asiassa erikoisvaliokunnan laatima mietintö.
Sivistysvaliokunta
Toimin myös sivistysvaliokunnan varajäsenenä. Sivistysvaliokunnan
mietinnöt, lausunnot ja kokoukset löydät täältä.
Kansanedustajan työ
Eduskunnan työ alkaa joka vuosi helmikuussa. Työvuosi jaetaan kevätistuntoon ja syysistuntoon. Kevätistuntokausi kestää helmikuusta kesäkuuhun, juhannukseen.
Syysistuntokausi taas kestää syyskuusta joulukuuhun.
Jokainen kansanedustaja kuuluu johonkin eduskuntaryhmään, joka yleensä koostuu saman puolueen edustajista. Kansanedustajille maanantai on niin sanottu maakuntapäivä. Silloin he usein työskentelevät omassa vaalipiirissään. Näin kansanedustajilla on mahdollisuus tavata kansalaisia ja hoitaa esimerkiksi kunnallisia luottamustehtäviä.
Eduskunnan täysistunnot ja valiokunnat ovat koolla tiistaista perjantaihin. Tavallisesti kansanedustajat kuuluvat kahteen valiokuntaan. Täysistunto- ja valiokuntatyön lisäksi kansanedustajilla on päivittäin erilaisia tapaamisia ja muita kokouksia. Kansanedustajilla on apunaan eduskunta-avustajat. He muun muassa auttavat yhteydenpidossa kansalaisiin ja hankkivat tietoja. Kansanedustajien viikonloput kuluvat usein erilaisissa tapahtumissa, joihin heitä on pyydetty puhumaan.