Kuntarakennelakiuudistus

Tiistai 26.2.2013 klo 23:43 - Mia Laiho

 

Espoon kuntarakennelaista antama lausunto oli eilen päätettävänä valtuustossa. Olemme käsitelleet asiaa jo Kaupunginhallituksessa viikko sitten. Kuntarakennelaki on merkittävä asia koko Suomen kuntien kannalta.

Pääkaupunkiseutu ei ole verrattavissa muihin Suomen alueisiin vaan aluetta on tarkasteltava metropolinäkökulmasta. Pääkaupunkiseudulla on jo väestömäärältään suuria ja vahvoja kuntia.  Pääkaupunkiseudun kuntien välillä on tehty paljon hyvää yhteistyötä, mm. julkisen liikenteen (HSL), HSY:N kautta vesi-ja jätehuollon osalta, päivähoidon, kuntarajat ylittävän terveyskeskuspäivystyksen osalta. Kun katsotaan muutamia vuosia taaksepäin niin pääkaupunkiseudun kuntien välinen yhteistyön tuloksena on saatu huomattavan paljon parannuksia aikaan ja kehitettyä kaupunkirakennetta toimivammaksi. Paljon hedelmällistä yhteistyötä on tehty ja ei pidä muuttaa hyvin toimivia systeemejä. Toki aina löytyy parannettavaa ja yhteistyötä tulee edelleen kehittää. Yhteistyötä tulee tehdä niin ettei synny monimutkaista lisäbyrokratiaa,ja päätöksenteossa huomioidaan asukkaiden tarpeet.

Suomen sosiaali-ja terveydenhuoltojärjestelmän kokonaisuudistus on tarpeen.On harmillista ettei SOTE-uudistusta perustetun selvitysryhmän esitystä ole vielä käytössä kun kuntarakennelaista annetaan lausuntoja. Kun se valmistuu niin on arvioitava sen vaikutuksia kokonaisuuteen. Mielenkiintoisia aikoja siis elellään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntarakenneuudistus, vahva toimiva Espoo,

« Uudemmat kirjoitukset