ESSE 17.12.2015 haastattelu: Kuinka espoolainen olet, Mia Laiho?

Lauantai 19.12.2015 - Paula Huhtala


Mia Laiho on asunut kirkon kupeessa Kannelmäessä ja Tampereella. Nyt vieressä on Laaksolahden kappeli. Mia Laihon vakiolenkki kulkee lähellä Pitkäjärven rantaa.
20 % helsinkiläinen
Lapsuudenkotini oli Kannelmäessä, vastapäätä kirkkoa. Joulukirkkoon oli lyhyt matka. Pitkänä kielenä minulla oli saksa, ja meidän pieni kieliryhmämme pysyi koossa lukion loppuun asti. Vietimme kavereiden kanssa aikaa jonkun kotona, kävelimme ympäriinsä ja pelasimme nelistä, kirkonrottaa tai totuutta ja tehtävää. Lapsuudenystävät ja kaverit ovat minulle edelleen tärkeitä.
10 % tamperelainen
Opiskelin lääkäriksi Tampereella. Se oli hyvää itsenäistymisen aikaa. Asetuin aluksi opiskelija-asuntoon, ja siellä oli tiivis yhteisö. Oli pyjamajuhlia ja muita hauskoja tapahtumia. Parin vuoden kuluttua muutin keskustaan kirkon viereen. Kävin puhelinkioskista soittamassa kotiin, kun ei ollut vielä kännyköitä. Viikonloppuisin kävin päivystämässä lähialueiden maalaisterveyskeskuksissa ja sairaaloissa.
70 % espoolainen
Olemme asuneet pitkään Laaksolahdessa lähellä kappelia ja tunnenkin itseni vahvasti espoolaiseksi. Kaupunki tuli tutuksi jo lapsena, sillä molemmat mummolani olivat täällä. Talvisin hiihdimme Niipperistä toiselta mummulta Pitkäjärven läpi Laaksolahteen toisen mummun luo. Politiikan ja lasten myötä olen oppinut tuntemaan laajasti Espoota ja asukkaita. Minulle tärkeitä paikkoja ovat kulttuurikeskuksen ja Pitkäjärven ympäristöt. - 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini