Kyllä itsenäiselle Espoolle, ei pakkoliitoksille

Maanantai 26.1.2015 - Mia Laiho


Espoon valtuutetut ovat on ilmaisseet useasti tahtotilansa Espoon kannasta ja suhtautumisesta kuntaliitoksiin. Espoo haluaa pysyä itsenäisenä eikä olla osa massiivista Suur-Helsinkiä. Vaikka Espoon näkemys on varmasti tullut hyvin selväksi, kuntajakoselvittäjät laitettiin tekemään käytännössä tilaustyötä, vaikka lopputulos oli jo selvä. Yllätys, yllätys - kuntajakoselvittäjät ehdottivatkin viiden kunnan (Espoo, Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Sipoo) yhdistymistä.

Enemmistö espoolaisista vastustaa liitosta

Huolimatta selvästä Espoon kannasta itsenäisen Espoon puolesta, kuntia velvoitettiin tekemään kuntalaiskysely yhdistymisestä. Tehtiin työtä käskettyä. Tuloksena oli, että vastaajista yli 82 % espoolaisista vastustaa esitettyä kuntaliitosta. Asukkaiden mielipidettä on kysytty myös syksyn aikana eri puolilla Espoota järjestetyissä asukasilloissa, sekä henkilöstöjärjestöiltä. Kaikissa näissä kyselyissä viesti on ollut vahva tuki itsenäiselle Espoolle.

Faktatiedot eivät puolla Suur-Helsinkiä

Suur-Helsingille ei löydy mitään sellaista faktatietoa tai selvitystä, joka puoltaisi siihen siirtymistä. Espoolaiset haluavat pysyä itsenäisinä. Ei olisi mitään mieltä järjestää myöskään kansanäänestystä, kun kuntalaisten mielipide on jo tiedossa. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei pidä heittää rahaa hukkaan turhiin äänestyksiin. Äänestykset kun eivät ole ilmaisia. Resurssit on nyt käytettävä kuntalaisten palveluihin eikä turhaan byrokratiaan. Kuntaliitokselle ei ole taloudellisia perusteita ja muutos lisäisi byrokratiaa. Tämä tarkoittaisi resurssien vähentämistä peruspalveluista. Suurkunta olisi myös tappio lähidemokratialle ja kaventaisi oleellisesti kuntalaisen vaikutusmahdollisuuksia oman kunnan asioihin. Vastustan pakkoliitoksia ehdottomasti! Kaupunginhallituksen ehdotus vastaukseksi kuntajakoselvitykseen oli mielestäni hyvin perusteltu, jämäkkä ja Espoon näkemyksen mukainen.

Muokattu 27.1.2015 18:21: Luettavuutta parannettu

Avainsanat: itsenäinen, pakkoliitokset, kuntalaiset, kuntaliitos, kuntaliitokset, Espoo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini