Länsimetron jatkeen rahoitusmallista päätös valtuustossa

Tiistai 30.9.2014 - MIa Laiho


Eilen valtuustossa käytiin vilkas ja pitkäkestoinen keskustelu liittyen länsimetron jatkon rahoituksen suhteen. Itse metrostakin käytiin edelleen keskustelua huolimattasiitä että valtuusto on jo aiemmin hyväksynyt metron rakentamisen. Rahoitusratkaisusta välille Matinkylä-Kivenlahti saatiin lopulta loppuillasta päätös länsimetron rahoitus selvin numeroin äänestystuloksella 64-10.

Tavoitteena on, että länsimetron jatkeen rakentaminen alkaisi lokakuussa 2014 ja hanke valmistuisi 2020. Metron jatkeen asemat ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Vaikka metro on kustannuksiltaan suuri investointi, metrohanke avaa Espoolle useita mahdollisuuksia ja osaltaan tuo mukanaan taloutta vilkastuttavia elementtejä. Metro  tuo mukanaan rakentamista, työpaikkoja, uutta kaupunkirakennetta, sujuvaa raiteisiin tukeutuvaa matkustamista ja elinkeinoelämän vilkastumista.  Kaavoituksen tulee olla sujuvaa, ja hyvin suunniteltua niin että metron vaikutusalueesta saadaan viihtyisiä, toimivia asuin-ja palvelualueita. Länsimetron jatkeen rakentamisen ja rahoituksen järjestämisestä vastaa Länsimetro Oy.

Valtio on sitoutunut osallistumaan länsimetron kustannuksiin 30 prosentin osuudella. Valtion rahoitusosuus alkaa vuonna 2017. Valtuusto edellyttää jatkossa, että hankkeen riskienhallinnasta, kustannusten kehittymisestä sekä pitkän aikavälin vaikutuksista kaupungin käyttötalouteen raportoidaan valtuustolle säännöllisesti.

Avainsanat: länsimetro, Kivenlahti, kaavoitus, työpaikat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini