Lämpimät kiitokset teille 5662:lle äänestäjälle, jotka annoitte minulle luottamuksenne eduskuntavaaleissa. Arvostan luottamustanne suuresti ja otan sen nöyränä vastaan. Yritän parhaani mukaan olla luottamuksenne arvoinen. Voitte halutessanne lähettää minulle s-postiyhteystietonne, niin voin lähettää teille jatkossa uutiskirjeeni kerran kuussa.

Olettehan myös tarvittaessa yhteydessä!

Kiitollisin terveisin,

Mia

mia.laiho@eduskunta.fi

p. 050 4336461


Hei!

Olen kokoomuksen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Espoosta. Koulutukseltani olen lääketieteen tohtori ja sisätautien erikoislääkäri. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme lasta, joista kaksi on peruskoulussa ja vanhin lukiossa. Lisäksi perheessämme on kaksi pientä terrieriä nimeltään Ines ja Aada.

Toimin puheenjohtajana sivistysvaliokunnassa. Viime kaudella toimin jäsenenä perustuslakivaliokunnassa sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Ammattitaustani on pääsi myös hyvin käyttöön, kun toimin perustuslakivaliokunnan jäsenyyden lisäksi sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsenenä.

Lääkärinä olen tehnyt töitä perusterveydenhuollosta aina vaativaan erikoissairaanhoitoon
asti. Tunnen sekä julkisen että yksityisen sektorin haasteet. Työskentelin yli 10 vuotta päivystyksessä. Ennen eduskuntaan nousua johdin Helsingissä Haartmanin ja Malmin päivystyksiä sekä sosiaali- ja kriisipäivystystä. Kyseessä on Suomen suurimmat päivystykset.

Päivystys opetti yhteiskunnastamme paljon; mitkä asiat ajavat perheitä kriiseihin, miten
lapset ja nuoret voivat, miten vanhustenhoito toimii, miten omaiset voivat ja mitä puutteita ympäröivässä palvelujärjestelmässämme on.

Lähdin mukaan politiikkaan, kun perheeni alkoi käyttämään julkisia palveluita säännöllisesti lasten varttuessa. Halusin olla mukana vaikuttamassa palveluiden toimivuuteen sen sijaan, että olisin seurannut sivusta. Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus sekä toisten kunnioittaminen ja välittäminen.

Vapaa-aikani kuluu pääasiassa perheeni kanssa. Ulkoilemme paljon yhdessä, ja harrastan
juoksemista,

Minut tavoittaa:

sähköpostilla:
mia.laiho@eduskunta.fi

Puh.nroni
on 050-4336461(jätä viesti tarvittaessa vastaajaan)